Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Khalid Massod

Policija objavila fotografiju: Ovo je napadač iz Londona!

napadač iz Londona
Foto: Reuters/PXSELL
1/9
24.03.2017.
u 16:27

Visoki dužnosnik protuterorističke policije Mark Rowley kazao je da je nakon napada u srijedu uhićeno ukupno devet osoba

Britanska policija objavila je u petak da je uhitila još dvije osobe u sklopu istrage o terorističkom napadu ispred britanskog parlamenta, te dodala da je napadač koji je usmrtio četiri osobe rođen u Kentu na jugoistoku zemlje pod imenom Adrian Russell.

Tijekom dana objavljena je i fotografija napadača iz Londona.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Visoki dužnosnik protuterorističke policije Mark Rowley kazao je da je nakon napada u srijedu uhićeno ukupno devet osoba. Policija je objavila da je napadač preobraćenik na islam rođen u Velikoj Britaniji Khalid Masood. Taj je 52-godišnjak rođen kao Adrian Russell, a tijekom života je koristio više imena, uključujući i Adrian Ajao kad se njegova majka preudala u vrijeme dok je bio maleni dječak.

Rowley je kazao da se istražuje je li Masood djelovao sam ili je imao suradnike. "Naša se istraga fokusira na njegovu motivaciju, njegove aktivnosti i njegove suradnike", rekao je Rowley.

"Premda nema nikakvih dokaza o mogućim novim prijetnjama, razumjet ćete našu motivaciju da saznamo je li on djelovao potpuno sam, možda inspiriran terorističkom propagandom, ili ga je netko drugi ohrabrivao, podupirao ili usmjeravao", rekao je u izjavi novinarima. Dodao je da su u sklopu istrage uhićene još dvije osobe, jedna u pokrajini West Midlands, a druga na sjeverozapadu zemlje.

Rowley je rekao da je napadač, koji se zaletio automobilom na pješake na Westminsterskom mostu prije nego je nožem napao i ubio nenaoružanog policajca ispred zgrade

>> Policija otkrila identitet napadača iz Londona, rođen u Britaniji, MI5 ga ranije već istraživao

>> Kristina: Za pokolj sam doznala od mojih iz Slavonije

Komentara 17

Avatar raco
raco
11:20 24.03.2017.

Od takvih nema pomoći. Rođeni Britanac, preobraćen na radikalni islamizam, postaje terorist samoubojica. Kako se od takvih obraniti, bez provođenja tajnog praćenja, prisluškivanja i sl.narušavanja ljudskih prava?

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
11:55 24.03.2017.

bit ce jedino rijesenje zabrana islama u Europi.

JO
jolly
17:36 24.03.2017.

Denzel iz Mučki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije