Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Objavljene prve fotografije mjesta zrakoplovne nesreće u Maliju

Mali
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
26.07.2014.
u 11:12

Francuski dužnosnici rekli su da su uzrok nesreće najvjerojatnije loši vremenski uvjeti

Objavljene su prve fotografije mjesta nesreće zrakoplova Air Algerie u Maliju, u kojoj je poginulo svih 118 putnika. Na snimkama se vidi kako su dijelovi zrakoplova McDonnell Douglas MD-83 razbacani po tlu, na površini od oko 300 m2, a na nekim su snimkama razbacani i dijelovi tijela putnika.

Francuski dužnosnici rekli su da su uzrok nesreće najvjerojatnije loši vremenski uvjeti, prenosi Reuters. Istražitelji su zaključili da je mala vjerojatnost da je zrakoplov napadnut.

Mjesto nesreće, koje se nalazi blizu granice s Burkinom Faso osigurali su francuski, malijski i nizozemski vojnici iz UN-ovih snaga MINUSMA. Mjesto je jučer posjetio i predsjednik Burkine Faso Blaise Compaore kako bi izrazio sućut.

Nesreća je postavila pitanje ispravnosti zrakoplova. Tako je na vidjelo izašao video objavljen prije dva tjedna na YouTubeu u kojemu francusko-alžirski student pod nadimkom Fares, koji je putovao ovim 18 godina starim zrakoplovom, tvrdi da letjelica zastarjela i više ne bi trebala biti u upotrebi.

- Air Algerie tjera nas da putujemo u zrakoplovu bez loga, posada govori španjolski i niša nam ne govore - navodi Fares u videu. I Air Algerie i Swiftair, španjolska kompanija koja je sporni zrakoplov posudila alžirskoj kompaniji, tvrdile su da je zrakoplov u dobrom stanju.

>> Olupina alžirskog aviona pronađena blizu granice Malija i Burkine Faso

Komentara 1

OD
oltar domovine
12:37 26.07.2014.

Francuski dužnosnici rekli su da su uzrok nesreće najvjerojatnije loši vremenski uvjeti, prenosi , Istražitelji su zaključili da je mala vjerojatnost da je zrakoplov napadnut. ps:Prica tkz:istraditelja je za malu djecu,proslo je skoro 24h da se locira gdje avion pao,izvjestajii kao zvanicni nepristupacan teren ? a teren ravan kao nasa slavonija a drvece kao u nasoj dalmatiskoh zagori na svaki 100m po koja makija Prava istina avion su oborili oni protiv kojih su francuzi tamo i ratuju ..avion je pao na njihovu teritoriju...i francuzi dok nisu osvojili taj teritorij vojnicki izvjestaja nije bilo gdje je olupina pala ..Tkako sad tkz:stucni analiticari itd pokri te se i sutite bolje vam je !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije