Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurir:

Obitelj Slobodana Miloševića u Rusiju iz Srbije iznijela milijarde dolara?

dolari
Foto: DPA/PIXSELL
19.09.2014.
u 16:08

Kad podvučete crtu, u pitanju je jedna velika državna pljačka, navodi Kurir pozivajući se na riječi srbijanskog diplomate Dušana Batakovića izgovorene u televizijskoj emisiji Ćirilica

Prema pisanju srbijanskog dnevnog lista Kurir, Mira Marković, supruga bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, iznijela je iz Srbije u Rusiju oko četiri milijarde dolara. Otkako je napustila Srbiju, živi u Rusiji i to u objektu koji čuva ruska vojska.

– Pitao sam jednog ruskog veleposlanika kako to da Miru Marković u Moskvi čuva vojska, da živi u zaštićenom velikom objektu, ne baš kao Karađorđevo, ali povećem i to izvan grada, i da je čuva vojska. Sažaljivo me je pogledao i rekao mi: „E, dragi kolega, da ste vi donijeli četiri milijarde dolara u Rusiju, i vas bi čuvala vojska“.

Kad podvučete crtu, u pitanju je jedna velika državna pljačka, navodi Kurir pozivajući se na riječi srbijanskog diplomate Dušana Batakovića izgovorene u televizijskoj emisiji Ćirilica. Dodao je i da je Srbija pokradena više nego što su pokradene najkorumpiranije zemlje u Africi. – Ako izračunate količinu novca koja je iznijeta iz ove zemlje, iz ove bogate zemlje, vidjet ćete da je zapravo riječ o organiziranoj pljački, tvrdi Bataković.

Poznati srbijanski odvjetnik Borivoje Borović ide još dalje i kaže kako je obitelj Milošević u Rusiju iznijela oko 14 milijardi dolara.

– Prema tvrdnjama bivše vlasti, oni su, preko svojih kurira, iznijeli prvo na Cipar, pa u Rusiju, 14 milijardi dolara. Oni sad tamo, u Moskvi, žive u svojim feudima, a njihovi kuriri danas su ovdje najbogatiji tajkuni, rekao je Borović. Postavio je i pitanje kako to da više nitko ne inzistira na izručenju Mire Marković i Marka Miloševića Srbiji.

Komentirajući ove optužbe Dragan Hadži Antić, inače blizak suradnik Mire Marković, kaže da su sve to budalaštine. – Vi niste normalni. Znate li vi koliko je to uopće četiri milijarde? Je l‘ vam tu informaciju dao onaj lopov Dinkić – rekao je novinarima Hadži Antić.

Komentara 40

DU
Deleted user
16:30 19.09.2014.

2/3 toga novca su četnici opljačkali u Hrvatskoj!

Avatar bok
bok
17:02 19.09.2014.

toliko o rusko - srpskom prijateljstvu...

DU
Deleted user
16:30 19.09.2014.

Sada se tek vidi od koga smo se oslobađali i zašto. Na žalost, samo smo se tih stranih lopova riješili. Na grbači su nam ostali još ¨naši¨.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije