Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNA POTPORA TURSKOJ DEMOKRACIJI

Obama zanijekao upletenost SAD-a u pokušaj vojnog udara u Turskoj

Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.07.2016.
u 21:38

SAD nije imao prijašnjih saznanja o vojnom udaru

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u petak da SAD snažno podupire demokratski izabranu tursku vladu, ali da svaki zahtjev za izručenjem turskog klerika optuženog za upletenost u prošlotjedni pokušaj vojnog udara mora ići redovitim kanalima, te da SAD nije upleten u pokušaj puča.

Obama je govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka s meksičkim predsjednikom Enriqueom Pena Nietom naveo da je rekao turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu u telefonskom razgovoru početkom ovog tjedna da SAD nije imao nikakvih prijašnjih saznanja o vojnom udaru.

"Svako izvješće o tome da smo imali prijašnjih saznanja o pokušaju udara, da postoji bilo kakva upletenost SAD-a u to, da postoji bilo što osim potpune potpore turskoj demokraciji - u potpunosti lažno, nedvojbeno je lažno", naglasio je Obama upozoravajući da takve glasine prijete savezu i partnerstvu između SAD-a i Turske.

On je naveo da je također rekao Erdoganu da njegova vlada mora iznijeti dokaze o navodnoj upletenosti klerika Fetullaha Gulena u pokušaj udara i zatim će ministarstvo pravosuđa razmotriti zahtjev za njegovim izručenjem, poput svih ostalih zahtjeva.

>> U telefonskom razgovoru rekao turskom predsjedniku kako SAD nije imao prijašnjih saznanja o vojnom udaru

Komentara 5

MX
Mister X
22:50 22.07.2016.

Što je trebao reći ? Novinari su očekivali ovakovu izjavu ..Je moji dečki su to naravno super izveli organizirali i planirali i sve je bilo leglizirano i nije nama Amerima to uspjelo. Što mi preostaje nego sada ču ja poslatislati svoju vojsku redovnim putem da Erdogana sredimo ... Zašto je to istina što Husein nama tvrdi. Amerika prisluškuje i kad nije rat i terorizam i Merkelicu. To se zna. Tu gdje je NATO saveznik i u posjedu nuklearnih raketnih baza NATO saveza . Tu ne slušamo tu smo gluhi . Nije nas briga što tamo terorizam u višemilionskomee glavnom gradu saveznika odnosi na stotine žrtava. Nije nas beiga što vojni vrh govori planira sa kim kooperira i koju politiku vodi a nuklearne rakete su u njihovom dohvatu i pod komandom djelomično. Nije nas briga iako znamo da je Erdogan u ratu sa naoružanom "opozicijom " U ratu sa Putinom i sa Teroristima i sa Kurdima. Tako da znate kako ja vama sada istinu govorim sve to mene ne zanima i ne vodim tu nikakovu brigu o tome. Što neki drugi Ameri rade i organiziraju njihova stvar ja sm čist i neznam ništa osim toga i da slušam turke ne znam taj jezik. Eto sad znate što je istina !!!

DU
Deleted user
23:13 22.07.2016.

Obama je zanijekao uplatenost USA, ali Trump nije...ahahah

FI
filipsbilliard
01:01 23.07.2016.

demokracija i zastita ljudskih prava je najbolja na svijetu u turskoj. to i usa koja je za borbu rijeci ili drugog misljenja zakon. nemogu da vjerujem da nema ccn reporterki da upucuju na problem otpustenih prosvjetnih radnika. haha i njenih obitelji. u fazonu ma ko ih j...e. 50000 etak plus obitelj × 4 cini 200000 odprilike ljudi bez egzistencije. erdogan je ogledalo demokracije. jbg. 😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije