Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sad-izrael

Obama s Teheranom, republikanci s Izraelom

Benjamin Netanyahu, John McCain
Foto: Reuters/PIXSELL
25.01.2015.
u 00:06

Obama je u govoru o stanju nacije najavio da će zaustaviti sankcije Iranu, a republikanci pozvali izraelskog premijera

Republikanski predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa John Boehner pozvao je izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da se 11. veljače obrati Kongresu, a o tome nije ni obavijestio Bijelu kuću, kamoli da se savjetovao o tom potezu. Kako su sredinom ožujka i izvanredni izbori u Izraelu, a u tijeku su i pregovori SAD-a s Iranom, iz poziva Netanyahuu u SAD-u rodio se skandal.

Predsjednik Barack Obama poručio je da se s izraelskim premijerom neće sastati, isto je izjavio i državni tajnik John Kerry. Bijela kuća tvrdi i da je poziv upućen izvan protokola koji nalaže da lideri iz inozemstva kontaktiraju s Bijelom kućom prije nego što planiraju posjet. Domaćin izraelskog gosta John Boehner objasnio je da će Netanyahu govoriti o opasnostima koje predstavljaju Iran i njegove nuklearne ambicije te uspon Islamske države.

Boehner je pozvao Netanyahua dan nakon što je Obama upozorio Kongres zbog mogućnosti nametanja novih sankcija Iranu. Obama je rekao da će vetom zaustaviti zakon o sankcijama u govoru o stanju nacije pa je poziv izraelskom premijeru reakcija republikanaca na tu najavu. Obama nema dobre odnose s Netanyahuom, a republikancima se ne sviđaju pregovori SAD-a s Teheranom.

– Obama očekuje da Kongres stoji po strani dok vlada pregovara Teheranom – kaže Boehner i poručuje: – Dvije riječi: Dođavola, ne! To nećemo učiniti. Moramo poslati jasnu poruku Bijeloj kući i svijetu da stojimo uz Izrael i saveznike.

>>Obama zatražio pošteniju podjelu bogatstva u SAD-u!

>>Sjeverna Koreja zbog Intervjua Obamu nazvala majmunom

 

Komentara 12

Avatar viki_nuland
viki_nuland
02:02 25.01.2015.

AIPAC je kupio sve te ljigavce u Kongresu koji su totalno u sluzbi tudje drzave sto je definicija veleizdaje ali masovna medijska propaganda kojom opet upravljaju isti cionisti totalno zatupljuje vecinu gradjana Amerike tako da jos uvijek dovoljno veliki broj njih ne vidi koliko je stetan taj vazalni odnos prema aparthejd tvorevini na bliskom istoku, koliko politicki toliko i financijski.

PL
plotto
00:12 25.01.2015.

Gotovo je sa prijetnjama Iranu.Moskva i Teheran su postigli dogovor o strateškom partnerstvu.Obama pokušava izvući što se da,a to je malo više od ništa.Uglavnom,neće biti ništa od velikih infrastrukturnih poslova sa Iranom jer te pozicije čekaju Kinu i Rusiju.Mršavo za ciobankstere.

Avatar dobry
dobry
21:32 25.01.2015.

Dvije najogavnije "njuške" u političkom svijetu današnjice ,Netanyahu i McCain...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije