Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozbiljna šteta

Obama i Putin razgovarali prvi puta nakon nametanja sankcija

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
01.08.2014.
u 22:06

Obama je Putinu izrazio je duboku zabrinutost zbog kontinuirane ruske potpore separatistima u Ukrajini, a Putin mu je kazao da sankcije koje je SAD nametnuo Rusiji stvaraju 'ozbiljnu štetu' odnosu između dvije zemlje

Američki predsjednik Barack Obama i ruski predsjednik Vladimir Putin prvi put su telefonski razgovarali nakon što su SAD i Europska unija Rusiji nametnule nove sankcije zbog stanja u Ukrajini.

Obama je Putinu izrazio je duboku zabrinutost zbog kontinuirane ruske potpore separatistima u Ukrajini te kazao da želi diplomatsko rješenje, a Putin mu je rekao da sankcije koje je SAD nametnuo Rusiji stvaraju 'ozbiljnu štetu' odnosu između dvije zemlje, javlja Bloomberg. Ruski predsjednik sankcije je opisao, kako je izvijestio Kremlj, kontraproduktivnima i kazao da ozbiljno štete bilateralnoj suradnji i globalnoj stabilnosti, javlja AP, a prenosi ABC News.

Tijekom telefonskog razgovora Obama je također izrazio zabrinutost da je Rusija prekršila ključni sporazum o nuklearnom naoružanju iz vremena Hladnog rata, izvijestila je Bijela kuća. Riječ je o sporazumu iz 1987. godine koji zabranjuje američke i ruske rakete srednjeg dometa.

Inače, dva predsjednika danas su telefonski razgovarali prvi puta naklon 17. srpnja kada je oboren malezijski zrakoplov u istočnoj Ukrajini, javlja RT. Obojica su se složili da će linije komunikacije držati otvorenima. Također su naglasili važnost 'hitnog i održivog prekida vatre' u istočnoj Ukrajini ali i primijetili da 'značajne razlike' još postoje između Moskve i Washingtona, navodi se izjavi Kremlja.

>> U Rusiji stupio na snagu 'drakonski' antiblogerski zakon

Komentara 20

AP
apolon
23:00 01.08.2014.

Putin ga zasigurno nije štedio, osobito gledano u svjetlu nedavnog događaja naime, mišljenja sam da Obama zna tko je -Glavni- krivac za rušenje Boeinga! za rušenje Boeinga!

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
01:23 02.08.2014.

Ja sam uvjeren da Putin i Husein razgovaraju svaki dan Preko telefona . . . . . . . .. . . WTC su minirali sami za pokrenuti rat u Iraku . . . . . Rai Tre 24 ožujakak 1999 19:30, . . . . . Kako bi se dobio rat NATO-vi zrakoplovi uništili su - 82 mostova, - Sve rafinerije i 14 termoelektrana, - 13 zračnih luka i 20 kolodvora, i 121 tvornica. Napravili stetu od 100 milijardi dolara, uzrokovali 2 milijona nezaposlenih ubili preko 500 civila i ranili nekoliko tisuca. . . . . . . . Camp Bondsteel je američka vojna baza pod zapovjedništvom KFORa smještena u blizini Uroševca na istoku Kosova. Baza služi ujedno i kao središte KFORovog istočnog sektora "Multinational Task Force East (MNTF-E)". Ime je dobila po Jamesu L. Bondsteelu, a jedna je od najvećih vojnih baza izgrađenih od hladnog rata.

MG
mandoljina@gitara
23:02 01.08.2014.

Obmana je nazvao Putina jer su mu gazde to naložile.Brine ih što Putin malo priča,a puno radi pa ne znaju što se događa.Posebno ih brine što će Putin uraditi kao kontra udarac američkim sankcijama.Neki likovi kao što je Doktor Amer,svako malo likuju i sanjaju mokre snove da će Putin propasti skupa sa Rusijom.Ovom je igra batine sa dva kraja,a jedan je kraj u ruskim rukama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije