Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDOVNI REMONT

Nuklearka Krško isključena iz mreže

NE Krško
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
01.10.2016.
u 10:30

U nuklearki Krško će se tijekom remonta izvesti 27 tehnoloških unapređenja i modernizacija kojima se povećava sigurnost i stabilnost njenog djelovanja

Nuklearna elektrana Krško u subotu ujutro je zaustavila rad te je isključena iz elektromreže radi redovnog remonta koji će prema najavama trajati mjesec dana.

Uz uobičajenu izmjenu dijela nuklearnog goriva nakon jednoipolgodišnjeg gorivog ciklusa, te redovnih radova na održavanju, u nuklearki Krško će se tijekom remonta izvesti 27 tehnoloških unapređenja i modernizacija kojima se povećava sigurnost i stabilnost njenog djelovanja, a vrijednost radova procjenjuje se na oko 20 milijuna eura.

U remontu nuklearke čiji su suvlasnici Hrvatska elektroprivreda (HEP) i slovenska Gen energija sudjeluje 60-ak tvrtki, većinom iz Slovenije i Hrvatske

>> 'Za vrijeme potresa najsigurnijim bi se osjećao u nuklearki. Ona se sasvim sigurno ne bi srušila'

>> Što će se činiti u slučaju da se u Krškom dogodi katastrofa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije