Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bill English

Novozelandski premijer: Trebamo migrante jer lokalni radnici ne prolaze test na drogu

Marihuana
Foto: Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL
27.02.2017.
u 10:28

Samo u prvom mjesecu ove godine na Novi Zeland je stiglo 71.300 ljudi

Novozelandski premijer Bill English rekao je da se njegova zemlja mora osloniti na imigrantske radnike jer mnogi lokalni radnici ne mogu proći testove na drogu kada apliciraju za radno mjesto.

English je komentar izrekao pred novinarima koji su ga ispitivali o sve većem broju imigranata koji pristižu na Novi Zeland.

Samo u prvom mjesecu ove godine na Novi Zeland je stiglo 71.300 ljudi, pokazuju statistike u izvješću objavljenom u ponedjeljak.

Na konferenciji za novinare, English je upitan zašto 140.000 nezaposlenih Novozelanđana ne zadovoljava testove za radno mjesto u toj zemlji s 4,8 milijuna stanovnika.

"Jedna od najtežih stvari ovih dana jest proći test na drogu", kazao je English.

"Što se tiče sigurnosti, na radnom mjestu ne možete imati osobu pod utjecajem droge, a mnogo mladih ljudi nije u stanju proći taj test".

Istraživanje objavljeno 2012. u medicinskom časopisu "The Lancet" pokazuje kako Australci i Novozelanđani imaju jednu od najviših stopa uporabe kanabisa i metamfetamina u svijetu.

>> Novozelandski premijer šokirao javnost: Dajem ostavku, to je najteža odluka koju sam ikad donio

Komentara 5

GO
gooniegoogoo
11:12 27.02.2017.

a drogu su proizveli na Novom Zelandu? hahaha, treba sad uvest i proizvođače, a ne da Novi Zeland uvozi. Samo dalje liberalizirajte drogu i čudite se epidemiji narkomana, kriminalaca i psihopata svih vrsta.

JU
jurajuric116
11:02 27.02.2017.

je pa kad je žiža postala jako popularna rekreacija med mladima. ne piju nego se načveksaju tog sranja. to im je neka špica.

AA
aabbcc
12:31 27.02.2017.

Eto posla na tudjoj zemlji za nase Slavonce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije