Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji ogorčeni

Novo pojačanje u voznom parku škole – oklopno vozilo MRAP

MRAP vozilo
Foto: San Diego Unified School District
15.09.2014.
u 19:54

Kada je vozilo stiglo, bilo je potrebno održati konferenciju za novinare kako bi se odgovorilo na navode iz lokalnih medija kako MRAP vozilo nije tenk

Oklopno vozilo MRAP (Mine-resistant ambush protected vehicle) vrijedno oko 733.000 dolara novost je u voznom parku školskog okruga grada San Diega koja je pokrenula pitanje o praksi davanja vojnih vozila civilnim agencijama.

No, zahvaljujući vladinom programu školski okrug je vozilo na šest kotača dobio besplatno, a platili su samo 5.000 dolara za prijevoz. Kada je vozilo stiglo, bilo je potrebno održati konferenciju za novinare kako bi se odgovorilo na navode iz lokalnih medija kako MRAP vozilo nije tenk, kao i da to nije znak nove militarizacije u školama, piše npr.org.

– U tom vozilu će biti zaliha lijekova, a bit će i plišanih medvjedića. U njemu će biti i kutija prve pomoći u slučaju da se neki učenik ozlijedi, a naši službenici su obučeni za davanje prve pomoći i oživljavanje – izjavio je Scott Barnett iz školskog osiguranja.

Ipak, mišljenja oko nabavke oklopnog vozila su podijeljena. – Bolje da su na igralištu posadili još drveća ili uzeli još kojeg profesora. Nisam znao da nam treba oklopno vozilo – komentar je jednog roditelja.

>> Djevojčica strojnicom slučajno ubila instruktora, roditelji sve snimili

>> Djevojčicu (3) usmrtio metak dok su joj na trijemu uređivali kosu

Komentara 6

DU
Deleted user
09:18 16.09.2014.

vinopivo, griješiš. Nemaju ih kome prodati, jer su loša! Evo ti u vojarni Croatia dvjesto i kusur tih čudovišta kao donacija SAD Hrvatskoj. To što vozila imaju "male" nedostatke (18 t teški, potrošnja 50l/100 km, ne mogu voziti van cesta, skloni prevrtanju...) naše mudrace iz vlasti nije previše brinulo.

OB
Objektivno...
05:28 16.09.2014.

Meni se u prvi mah učinilo da je to oklopno vozilo kojim će se u Gunju prevesti drugi dio novca od onoga što smo uplaćivali i zvali na 060 9011. Kad ono, to San Diego

JV
jvopivo
04:09 16.09.2014.

a sta ces kad vise nemas pouzdanih prijatelja da njima prodas nesto naoruzanja pa moras prodavati neprijateljima ili militarizirati svoju policiju i skole,sto je skoro pa i ucinjeno jer novo naoruzanje se mora non-stop praviti jos samo da se to nato trziste malo prosiri pa jos jedan dva rata pa da amerika ponovo procvate kao poslje 2. sv.rata, nedaj boze mira jer propast ce nam amerika i ko bi nam onda pravio americke filmove u boji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije