Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLASE CUPICH

Novi nadbiskup Chicaga nada se da će ga Hrvati počastiti sarmom

Blase Cupich
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
22.09.2014.
u 07:27

Blase Cupich i dalje je snažno vezan za Hrvatsku, zemlju svojih predaka

Blase Cupich, novoizabrani nadbiskup Chicaga, nije zaboravio svoje hrvatske korijene, piše lokalni CBS koji je o svećeniku snimio reportažu. U Chicaškoj nadbiskupiji svakog se vikenda održe stotine misa, a neke od njih su na hrvatskom, za što je zaslužan i Cupich.

- On je vrlo društven, jednostavan, vrlo nježna duša. Ljudi su ga odmah zavoljeli - komentirao je Joe Grbes, kustos hrvatskih franjevaca u Americi i Kanadi, koji je rekao da je bio iznenađen kada je čuo da je Cupich proglašen nadbiskupom.

Grbes je posvjedočio kako je Cupich, kojega je upoznao prije više godina, snažno vezan za Hrvatsku, zemlju svojih predaka. U ožujku ove godine posjetio je crkvu sv. Marka u Vinici, gdje je njegova baka krštena 1901. godine.

Sam Cupich, koji je na glasu kao umjerenjak, na konferenciji za medije izrazio je želju da se poveže s ljudima istočnoeuropskog podrijetla koji žive u Chicagu.

- Pogotovo ako imaju divne sarme i povitice. Siguran sam da će me sada time zatrpati - rekao je Cupich, a Grbes je komentirao da će za Cupicha u Chicagu biti više nego dovoljno sarme i povitice.

>> Obećao pomoć za projekte Požeške biskupije

Komentara 4

Avatar bok
bok
11:02 22.09.2014.

Drago mi je cuti tu dobru viest!

ES
esasa
10:51 22.09.2014.

pa sarma je Srpsko nacionalno jelo !!!

Avatar Idler 3
Idler 3
09:32 22.09.2014.

A osim sarme još i čevapima i burekom !!! Isto tak povitice su slovenski naziv za rol-tjesta koje mi nazivamo orehnjače, makovnjače, savijače, štrudle....itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije