Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kotrljao se po pisti

Nova snimka stravičnog rušenja zrakoplova u San Franciscu

Nesreća zrakoplova Asian Airlinesa
Foto: YouTube
1/2
12.12.2013.
u 11:48

Pilot je istražiteljima ispričao kako je bio "vrlo zabrinut" zbog slijetanja bez pomoćnih instrumenata koji javljaju je li zrakoplov previsoko ili prenisko, a koji nisu radili zbog radova

Pojavili su se novi detalji, kao i šokantna snimka stravične nesreće zrakoplova Asiana Airlinesa koji se prošlog ljeta srušio u San Franciscu. U nesreći je poginulo troje, a ozlijeđeno više od 180 osoba.

Utvrđeno je da je 16-godišnja djevojka, koja je preživjela pad aviona i koju je usmrtilo vatrogasno vozilo na pisti, dvaput pregažena dok je nepokretna ležala na pisti. Vatrogasci iz prvog vozila ispričali su kako su vidjeli djevojku na pisti, ali mislili su da je mrtva. Htjeli su je zaobići, ali ipak su je pregazili.

Što se tiče pilota, on je istražiteljima ispričao kako je bio "vrlo zabrinut" zbog slijetanja bez pomoćnih instrumenata na pisti koji javljaju je li zrakoplov previsoko ili prenisko, a koji nisu radili zbog radova, piše NY Daily News.

Lee Kang Kuk, 46-godišnji pilot, koji je prvi put upravljao Boeingom 777, rekao je da je bilo vrlo teško izvesti vizualni pristup pisti s teškim zrakoplovom.

Podsjetimo, nesreća se dogodila prilikom slijetanja zrakoplova koji se prenisko i presporo približio pisti.

>> U vijestima nazvali pilota 'Zlo i Nao - pako', tuži ih Asiana Airlines

Komentara 2

GU
Gustavo
12:03 12.12.2013.

Preživiš pad aviona pa te pregaze vatrogasci, to se zove peh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije