Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN PRIJEDLOG

Njemački Zeleni: Iz proračuna vratite bolesnim osobama novac koji su dali za seks

prostitucija
Foto: Boris Roessler/DPA/Pixsell
09.01.2017.
u 18:44

Zastupnica Elisabeth Scharfenberg rekla je listu Welt am Sonntag kako "može zamisliti" da lokalne vlasti daju novac za "seksualnu pripomoć"

Glasnogovornica njemačkih Zelenih predložila je da se teško bolesnim ili nemoćnim osobama iz proračuna vrati novac koji su dali za seks, piše u ponedjeljak BBC.

Te bi osobe morale dokazati da im je seks bio medicinski potreban i da seksualne radnike nisu mogli posjetiti i platiti na neki drugi način. Zastupnica Elisabeth Scharfenberg rekla je listu Welt am Sonntag kako "može zamisliti" da lokalne vlasti daju novac za "seksualnu pripomoć".

Prostitucija u Njemačkoj legalna je od 2002.

List piše da sve više seksualnih radnika nudi usluge po domovima za starije i nemoćne. Savjetnik za spolni život u jednom takvom domu kaže da bi prostitutke bile "blagoslov" za neke pacijente. U Nizozemskoj je već moguće tražiti od zdravstvenog osiguranja novac za seksualne usluge.

Zeleni, koji u Njemačkoj imaju najveći politički utjecaj u odnosu na druge europske zemlje, osvojili su 2011. mjesto u koalicijskoj vladi savezne države Baden-Württemberg. Na prošlim saveznim izborima osvojili su osam posto glasova, navodi BBC.

>> Danskim glavnim gradom vozi se 'Sexelance', mjesto gdje prostitutke mogu raditi na sigurnom

>> Maloljetnici obećala novčanu nagradu pa je podvodila

Komentara 10

Avatar Abcd....
Abcd....
20:55 09.01.2017.

Jos jedna bolesna ideja bolesnih liberala.

BA
bakulušić
19:21 09.01.2017.

Tako je to kad bolesnici žele "pomoći" pravim bolesnicima! Tko je ono rekao da je smak svijeta blizu?

NP
npravednost
19:48 09.01.2017.

Još jedan dokaz da su nijemci potpuno izgubili sve kriterije . Moralna pustoš. Bolesnici .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije