Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
made in germany

Njemački se izvoz u Rusiju zbog sankcija strmoglavio 26 posto

Russia's President Vladimir Putin (R) walks next German Chancellor Angela Merkel as he arrives for a meeting on the sidelines of a Europe-Asia summit (ASEM) in Milan October 17, 2014. REUTERS/Daniel Dal Zennaro/Pool (ITALY - Tags: POLITICS)
30.10.2014.
u 07:30

Sankcije koje smo uveli Rusiji Njemačku pogađaju više od svih europskih zemalja, kaže ministar financija W. Schäuble

Njemački izvoz u Rusiju strmoglavio se čak 26,3 posto u kolovozu ove godine, a razlog oštrom padu su gospodarske sankcije koje su zemlje EU uvele Vladimiru Putinu. Njemački savezni ured za statistiku objavio je jučer da je izvoz iz najjačeg europskog gospodarstva u Rusiju u prvih osam mjeseci ove godine 16,6 posto, što je najveći pad od recesijske 2009. godine. Njemačka je u prvih osam mjeseci ove godine izvezla robe u vrijednosti 20,3 milijardi eura, što je četiri milijarde eura manje nego u istom razdoblju lani.

Zapad je u srpnju pojačao ekonomske sankcije Rusiji nakon aneksije Krima i pomaganja separatistima na istoku Ukrajine. Sankcije su najviše pogodile financijske transakcije, naoružanje i visoke tehnologije.

– Sankcije koje smo uveli Rusiji njemačko gospodarstvo pogađaju više od svih europskih zemalja – komentirao je njemački ministar financija Wolfgang Schäuble.

U proteklim godinama njemački izvoz u Rusiju stalno je rastao, po stopama i do 30 posto godišnje. Do prvog zastoja izvoza iz Njemačke u Rusiju došlo je prošle godine, a sada je zabilježen oštar pad.

>>Summit EU - Veliki rizik za Hrvatsku

Komentara 7

Avatar Duh_Prošlosti
Duh_Prošlosti
07:42 30.10.2014.

To je ono klasično 'rezanje grane na kojoj sjediš'! Nijemci, zahvalite se SAD-u...

PR
Protivcenzure
10:42 30.10.2014.

koliko se sve to isplatilo biti će najjasnije kada ova ekipa koju su ameri postavili padne, kao što svi postavljeni padnu.

KI
Kissinger
11:04 30.10.2014.

mogla bi pasti merkelica kao koleteralna žrtva sankcija ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije