Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'stiže globalni nered'

Ministar Angele Merkel i sljedeći njemački predsjednik upozorava: Svijetu predstoje nemirna vremena

njemčka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.01.2017.
u 14:35

Steinmeier je ukazao na to da na vlast u Washingtonu ne stupa samo Donald Trump nego i njegov tim.

Njemački ministar vanjskih poslova i vjerojatni budući predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier okarakterizirao je u autorskom članku za Bild am Sonntag izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika kao rez u svjetskoj povijesti i upozorio na to da čitavom svijetu  predstoje nemirna vremena.

"Kao i uvijek kad je u pitanju primopredaja vlasti postoje nejasnoće, dvojbe i nepoznanice glede smjernica novog vodstva. Ali u ovo vrijeme novog globalnog nereda je još više toga na kocki. Izborom Donalda Trumpa stari svijet 20. stoljeća definitivno je iza nas", napisao je Steinmeier u svom gostujućem članku za Bild am Sonntag, nedjeljno izdanje tabloida Bild.

No Steinmeier je ukazao na to da na vlast u Washingtonu ne stupa samo Donald Trump nego i njegov tim.

"Bit ćemo spremni za dijalog i novoj administraciji pojasniti naše stavove, vrijednosti ali i interese", najavio je Steinmeier i izrazio optimizam da će u Washingtonu i dalje imati dobrog partnera.

"Svjestan sam toga da se moramo pripremiti na nemirna vremena, na poneke nepredvidljivosti i neizvjesnosti. No polažem nada u to da ćemo u Washingtonu naići na sugovornike koji će pozorno saslušati jer su i oni svjesni da i velike zemlje trebaju partnere i da su spremni zajednički kročiti s dobrim prijateljima i provjerenim saveznicima", zaključio je Steinmeier.
 
Socijaldemokratski političar bi sredinom veljače trebao biti izabran na funkciju predsjednika države. Njegov je izbor izvjestan jer ga podržavaju najveće dvije snage u tzv. Saveznom skupu, tijelu koje se sastaje samo kako bi izabralo predsjednika.
 
Mjesto njemačkog ministra vanjskih poslova, prema sadašnjim saznanjima, trebao bi preuzeti donedavni predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

Komentara 15

BO
bobma
14:45 22.01.2017.

A baš smo se nauživali mirnih vremena u 'starom svijetu' 20. stoljeća :)

BE
berava
14:54 22.01.2017.

Za nemirna vremena u Europi kojima se nada ovaj Svabo je u najvecoj mjeri kriva Angela Merkel.

Avatar toxic alien
toxic alien
15:28 22.01.2017.

I ta nemirna vremena dolaze sa Trumpom i njegovim timom? Ili su vec dosla prosle godine sa milijun i pol ilegalnih imigranata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije