Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuli peticiju

Njemački Bild Bundestagu: Maknite dva ruska tenka iz središta Berlina

ruski tenk
Ilustracija, Foto: Reuters/Pixsell
15.04.2014.
u 22:04

– Ne možemo prihvatiti vojnu silu u 21. stoljeću kao sredstvo za vođenje politike – ističu urednici.

Njemački Bild pokrenuo je peticiju da se iz Berlina, iz spomen-područja u blizini Brandenburških vrata i Reichstaga, uklone dva ruska tenka koja su prva ušla u Berlin u svibnju 1945.

“U trenutku kad se Europom širi strah od rata šef Kremlja Vladimir Putin dovodi sve više tenkova na granicu, ne želimo tenkove s ruskim oznakama u Berlinu!”, poziva uredništvo Bilda na potpisivanje peticije. U vrijeme kad ruski tenkovi ugrožavaju slobodnu, demokratsku Europu, njima nije mjesto usred Berlina. I SPD-ov njemački vicekancelar Sigmar Gabriel kaže da je Rusija spremna pustiti tenkove da se zakotrljaju preko europske granice.

– Ne možemo prihvatiti vojnu silu u 21. stoljeću kao sredstvo za vođenje politike – ističu urednici.

>> Kijev krenuo u boj za istok

Komentara 19

Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
22:18 15.04.2014.

Ne možemo prihvatiti vojnu silu u 21. stoljeću kao sredstvo za vođenje politike – ističu urednici. :-))))))))))))))))))))))))99

QW
qwerty
09:31 16.04.2014.

Maknite tu starudiju, uskoro vam stižu najnoviji modeli ruskih tenkova.

Avatar afedorov
afedorov
16:35 16.04.2014.

..."BILD" bi bolje pokrenuo akciju da se maknu iz Njemačke i Italije američke baze, koje su tamo od svršetka II. svjetskog rata... Pa da tim činom, de facto, prestanu biti kolonizirane zemlje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije