Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40-godišnji Tunižanin

Njemačka policija uhitila navodnog pomagača napadača na berlinskom božićnom sajmu!

Police work at the site of an accident at a Christmas market on Breitscheidplatz square near the fashionable Kurfuerstendamm avenue in the west of Berlin, Germany, December 19, 2016. A truck ploughed into a crowd close to a Christmas market in the German
Autori: Ivan Halar, Hina
28.12.2016.
u 14:35

Amri se tijekom napada kamionom zaletio na sajam i usmrtio dvanaestero ljudi, a 49 ih je ozlijeđeno

Policija je u srijedu u Berlinu uhitila 40-godišnjeg Tunižanina za kojeg se sumnja da je pomagač Anisa Amrija (24), glavnog osumnjičenog za prošlotjedni napad na božićni sajam.

Podsjetimo, Amri se tijekom napada kamionom zaletio na sajam i usmrtio dvanaestero ljudi, a 49 ih je ozlijeđeno.

Amri je ubijen u petak u pucnjavi s policijom u Milanu, a njegov je identitet potvrđen bez ikakve sumnje. Osumnjičenik je zaustavljen u rutinskoj kontroli oko tri sata ujutro u sjevernom milanskom predgrađu Sesto San Giovanniju. Kada ga je policijac zatražio dokumente, bez oklijevanja je izvadio pištolj.

Policija je uzvratila i usmrtila ga pri čemu je jedan policajac ranjen.

Njemačke vlasti traže eventualne pomagače koji su Amriju omogućili da dođe do Italije. 

– Za nas je u ovom trenutku od iznimne važnosti utvrditi je li u pripremi i provedbi atentata na božićni sajam i u bijegu osumnjičenika postojala mreža za potporu, za pomoć, sudionici ili osobe koje su mu pomogle – rekao je njemački državni tužitelj Peter Frank.

Komentara 7

DU
Deleted user
16:02 28.12.2016.

glavni pomagač je Merkelica...

AN
androidas
17:21 28.12.2016.

Tko ce odgovarati za ove smrti diljem Europe zbog lose imigrantske politike?

RO
robertbruckner
23:08 28.12.2016.

Ne uhapsit pregazit gusjenicarem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije