Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove informacije

Djevojka kopilota Andreasa Lubitza je trudna i nosi njegovo dijete

Germanwings zrakoplovna nesreća Andreas Lubitz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
29.03.2015.
u 13:50

Trebali bi ispitati i Lubitzovu rodbinu, prijatelje i kolege s ciljem da otkriju što je prividno sposobnog i stabilno kopilota natjeralo da avion strovali u planinu prošlog utorka.

Prema posljednjim informacijama koje donosi njemački tabloid Bild, a prenosi Mirror, djevojka kopilota ubojice Andreasa Lubitza Kathrin Goldbach trudna je s njegovim djetetom. Goldbach je nedugo prije nesreće rekla svojim učenicima u školi u Krefeldu, nedaleko od Düsseldorfa, da će postati mama. Bila je sretna, veselila se budućem majčinstvu, a čak je i planirala vjenčanje s Lubitzom. Imali su turbulentnu sedmogodišnju vezu.

Njemački istražitelji pronašli su antidepresive u stanu kopilota Andreasa Lubitza, pokazuju objavljena izvješća, a prenosi CNNList Die Welt, citirao je starijeg istražitelja koji je rekao da je Lubitz patio od ozbiljne "psihosomatske bolesti" te da je policija uzela uputnice za lijekove kojima je liječio bolest. Lubitz je patio od ozbiljnog subjektivnog sindroma 'izgaranja na poslu' te od teške depresije.

New York Times je objavio da su pronađeni antidepresivi u njegovu stanu. Istražitelji su u subotu nastavili slagati priču o tajnama iz Lubitzeva života budući da je skrivao bolest od kolega i nadređenih. Liječnici su mu izdali bolovanje smatravši da nije sposoban za rad.

 New York Times pak piše da je Lutbitz neposredno prije kobnog leta tražio pregled i pomoć zbog problema s vidom. Otkriće tog problema među nadređenima i kolegama mogao je ugroziti njegovu karijeru pilota, obznanili su dvojica službenika istrage u subotu. 

Današnje izdanje njemačkog tabloida Bilda objavilo je transkript razgovora iz kokpita, uključujući i posljednje trenutke u kojima je avion išao prema dolje, a kapetan Patrick Sondheimer je očajnički pokušavao razvaliti vrata i vratiti se u pilotsku kabinu.

'Otvaraj ta prokleta vrata!', urlikao je kapetan.

Trebali bi ispitati i Lubitzovu rodbinu, prijatelje i kolege s ciljem da otkriju što je prividno sposobnog i stabilno kopilota natjeralo da avion strovali u planinu prošlog utorka.  

>> 'Lubitz je patio od psihosomatske bolesti. Liječilo ga je nekoliko stručnjaka'

Komentara 57

JU
juma
11:40 29.03.2015.

Znate li vi uopće što je psihosomatska bolest? Tijekom života neki oblik psihosomatskih tegoba ima 99.9% ljudi. Depresija sigurno nije psihosomatsko oboljenje. Osim toga napisano je kako se subjektivno žalio na bourn aut, ali objektivnih simptoma tog oboljenja takodjer nije bilo. Drugim riječima čovjek je prema liječnicima bio manje više zdrav, odnosno nije bio ozbiljno bolestan. Molim vas prestanite špekulirati i pisati poluistine.

JU
jurayy
11:02 29.03.2015.

Doktori i doktori nema drugog mišljenja oni su krivi ali im nitko nemože ništa

ST
strsljen2013
09:58 29.03.2015.

Koja hajka kroz glasila na mrtvog čovjeka. Kada pogledate priču jasno je iza stoje tajne službe, sve ide lijepo po pravilima službe. Optuži mrtvog koji se ne može braniti, podmetni dokaze, promijeni iskaze susjeda, brzo riješi slučaj... Samo da netko ne ostane bez novaca, profita ili bankrotira. U toj priči ostali putnici su samo kolateralne žrtve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije