Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaouad A.

Nizozemac marokanskog podrijetla uhićen zbog pripreme terorističkog napada

nizozemska policija
Foto: STOYAN NENOV/REUTERS/PIXSELL
10.12.2016.
u 17:33

Jaouad A., kako ga je predstavio dnevni list Algemeen Dagblad je "vjernik, moli se pet puta dnevno, ali nije terorist", rekao je njegov brat

Tridesetogodišnji Nizozemac osumnjičen za pripremanje terorističkog napada, koji je uhićen u srijedu u svom domu u Rotterdamu, marokanskog je podrijetla i radio je u luci, ispričao je njegov brat za nizozemski tisak.

U Nizozemskoj je na snazi stanje pripravnosti nakon atentata u studenom 2015. u Parizu i u ožujku 2016. u Belgiji.

Jaouad A., kako ga je predstavio dnevni list Algemeen Dagblad je "vjernik, moli se pet puta dnevno, ali nije terorist", rekao je njegov brat u razgovoru za novine objavljenom u subotu.

Dodao je da je pet ili šest mjeseci radio u luci.

U srijedu je policija u stanu osumnjičenog pronašla i zaplijenila kalašnjikov AK-47, streljivo i petarde koje uzrokuju snažne eksplozije.

Slika zastave koju koristi skupina Islamska država (IS), dva mobitela i 1600 eura u gotovini također su pronađeni kod njega, precizira tužiteljstvo. Uhićenom je određen dvotjedni pritvor jer je osumnjičen za pripremu terorističkog napada, rekao je glasnogovornik tužiteljstva Wim de Bruin.

>> 'BiH postaje glavni centar za islamističke ekstremiste, mijenja se i kulturološka slika Sarajeva i okolice'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije