Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastao se s Hahnom

Nikolić: Zbog Ustava ne možemo razgovarati s Kosovom kao neovisnom državom

Tomislav Nikolić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
20.11.2014.
u 19:32

Srbija bi morala pronaći i drugog predsjednika i drugog premijera koji bi bili spremni pogaziti Ustav i razgovarati s predstavnicima Prištine kao s predstavnicima neovisne države – rekao je Nikolić

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić danas je nakon razgovora s Johannesom Hahnom, izaslanikom EU za istočno susjedstvo, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji, izjavio kako Srbija "ne vidi nikakav problem da nastavi razgovore s prištinskom administracijom" i promijeni sve što je dogovoreno, ali je upozorio kako pregovori "neće daleko stići ako predstavnici Prištine nastave pregovarati kao da predstavljaju neovisnu državu".

– Prema Ustavu Srbije, mi ne možemo s Kosovom razgovarati kao s neovisnom državom. Srbija bi morala pronaći i drugog predsjednika i drugog premijera koji bi bili spremni pogaziti Ustav i razgovarati s predstavnicima Prištine kao s predstavnicima neovisne države. Nas dvojica na to sigurno nismo spremni – pojasnio je Nikolić. Predsjednik Srbije je priznao da je "dio nadležnosti prešao s Eulexa na prištinsku administraciju i da je točno kako Beograd nema previše utjecaja na ono što se događa na teritoriju Kosova, ali taj utjecaj imaju EU i UN i moraju o tome voditi računa".

Podsjetio je kako Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti UN ne priznaje neovisnost Kosova, "već navodi da je Kosovo u sastavu Srbije i da će se do konačnog rješenja doći razgovorima".

>> Srpski predsjednik Tomislav Nikolić odbio se sastati s albanskim premijerom Edijem Ramom

>> Vučića isprovocirao albanski premijer: Nikome ne dozvoljavam da ponižava Srbiju

Komentara 12

MA
macoje
19:55 20.11.2014.

nekada ste bili cetnik, sada se zelite prikazati cetnikom kulture mada ne znam kako to moze..nekada ste se zaklinjali milosevicu,1999 ste ga srusili..nekada ste zapad nazivali fasitom,danas volite u to drustvo..nekada ste rekli sve veleposlanike drzava koje priznaju kosova cemoo proterati, danas ih pozivate da invenstiraju u srbiju..nekada ste bili ti koji ste govorili nikada nece sa kosovom pregovarati, ali danas to cinite...danas kazete da nemozete zbog ustava, sutra cete promeniti i ustav da bi priznali ionako de facto drzavu kosovo,i de jure

Avatar navijač
navijač
22:31 20.11.2014.

Ili će mjenjati ustav ili predsjednika ili ništa od EU. ako nemaju šta drugo ja im predlažem da uzmu Josipovića kad ga mi odpilimo . on već ima dosta iskustva u vođenju srpske politike.

DU
Deleted user
19:50 20.11.2014.

To onda nije Ustav već zbirka priča iz davnina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije