Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Nikolić intenzivno radi na konačnom rješenju za Kosovo

Tomislav Nikolić
Zeljko Lukunic/PIXSELL
19.12.2014.
u 11:09

S novim strateškim dokumentom država će izaći pred javnost kada Bruxelles jasno priopći što konkretno očekuje od Srbije kad je u pitanju konačni status Kosova

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić najavio je da će Vladi Srbije uskoro predložiti svoj konačni prijedlog rješenja pitanja Kosova "kojim nitko neće biti potpuno zadovoljan".

- Na tome intenzivno radim, jer smo već negdje na rubu i svako naše sljedeće popuštanje moglo bi značiti da smo se pomalo prešutno s mnogo čime suglasili - rekao je Nikolić tjedniku NIN. Dodao je kako oko Kosova želi dijeliti sudbinu s Vladom jer "Vučić i ja smo na vlast došli zajedno i zajedno ćemo s vlasti i otići, ako ne bude dobro". Nikolić ocjenjuje da ako uvjet za ulazak u EU bude priznanje Kosova, to će biti "jasan znak da Srbiju ne žele u članstvu".

Kako doznaju Večernje novosti, Nikolićeva je ideja da njegov prijedlog bude okvir koji bi Vlada trebala doraditi i iznijeti pred Skupštinu Srbije.

- S novim strateškim dokumentom država će izaći pred javnost kada Bruxelles jasno priopći što konkretno očekuje od Srbije kad je u pitanju konačni status Kosova. Točnije, kada EU objavi da Srbija mora potpisati pravno obvezujući ugovor o normalizaciji odnosa s Kosovom - pišu Novosti.

- To će biti moj prijedlog Vladi. Ako ne postignemo jedinstvo, ja više ništa ne mogu učiniti za Kosovo, jer u mojim rukama nije ni vanjska ni unutrašnja politika. Od mene se očekuje da imam stav i spreman sam, kao i u slučaju prijašnje platforme o Kosovu, predložiti inicijalni tekst i da mi Vlada kaže što je za nju moguće, a što nije. Moramo doći do zajedničkog rješenja i za njega tražiti potporu u međunarodnim krugovima - pojašnjava Nikolić.

>> Kosovo ulazi u Vijeće Europe, čekaonicu za EU?

Komentara 45

PA
pacoje
11:40 19.12.2014.

i ja radim na konacnom resenju ove divne planete, ali jos ne znam kako ce reagirati svijet na moje zanimanje

MO
mojski5
11:53 19.12.2014.

zbilja,ma nemojte mi reci,intenzivno,vojvoda nema drugog posla ili nema on glave zanesto pametnije jer sa skolom i inteligencijom kojom raspolaze on ne bi trebalo da gleda nazad, kosovo su priznali mnoge drzave sem ako drug vojvoda ! zeli nove sankcijee to moze !, ali pravci kretanja srbije ne moze vise u visesmerova,odluci se prvo desno ili lijevo ,ili pravo, nazad samo vodi prema rusiji ,a to znaci ,sankcije

TA
takitako
11:59 19.12.2014.

ma on ne moze da resi jedan mali matematicki zadadak,aoce daresi pitanje koje je rjeseno! zakasnio sidruze,mozes samo da zapisujes, neka on rjesi pitanje otetih ,pitanje skrivenih kostiju hrvata,bosnjaka,alodavno,,to je zavrsena prica, kosovo u olipijadi u bugarskoj sigurno pobedjuje srbiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije