Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOM TERORISTA

Nigerijska vojska zauzela Boko Haram: posljednje uporište islamističke skupine

Boko Haram,kalifat,Nigerija
Foto: Youtube Screenshot
1/3
24.12.2016.
u 16:49

"Vojni zapovjednik rekao mi je da je logor pao (...) u petak, te da su teroristi u bijegu"

Nigerijska vojska zauzela je ključni logor Boko Harama, posljednju enklavu islamističke skupine u sjeveroistočnoj šumi Sambisi koje je bilo njihovo uporište, rekao je u subotu predsjednik Muhammadu Buhari.

Boko Haram pobio je 15.000 ljudi i iz domova istjerao više od dva milijuna za vrijeme sedmogodišnje pobune u kojoj je pokušao stvoriti islamsku državu u kojoj bi se provodila stroga verzija šerijatskog zakona na sjeveroistoku afričke najmnogoljudnije zemlje.

Džihadistička skupina je početkom 2015. kontrolirala područje na sjeveroistoku veličine Belgije no tijekom prošle godine nigerijska vojska i snage iz susjednih zemalja potisnule su ih s većine tog teritorija do baze u šumi Sambisa.

"Vojni zapovjednik rekao mi je da je logor pao (...) u petak, te da su teroristi u bijegu i da više nema mjesta gdje bi se mogli sakriti", rekao je Buhari u izjavi putem elektoničke pošte. 

Buhari je rekao da je zauzimanje logora Zero "konačni slom terorista Boko Harama u njihovoj posljednjoj enklavi u šumi Sambisa", koja se nalazi na sjeveroistoku nigerijske savezne države Borno.

>> Otete prije dvije godine: Boko Haram objavio video snimku djevojčica

Ključne riječi

Komentara 1

FI
Fisherman
16:48 25.12.2016.

ako je to tako onda svaka cast. bez milosti prema divljacima. nek se sacuvaju nevini zivoti, narucito djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije