Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažan vjetar nosio sve pred sobom

Neviđeno nevrijeme u Australiji: Padali veliki komadi leda, zabilježeno 80.000 udara groma

nevrijeme
Foto: Screenshot
29.09.2016.
u 08:28

Čelnik meteorološke službe James Taylor je potvrdio da je ovakav sustav izrazito niskog tlaka koji se približava obali krajnje neuobičajen u ovom dijelu godine

Zbog "neviđenog" olujnog nevremena u srijedu je ostala bez struje cijela država Južna Australija koja je površinom jedan i pol puta veća od Francuske.

Tu australsku saveznu državu s 1,7 milijuna stanovnika zahvatili su siloviti vjetar brzine 140 km/h, jaka kiša i tuča s velikim komadima leda. Premijer Južne Australije Jay Weatherill je rekao da je to bila "neviđena vremenska nepogoda". Čelnik meteorološke službe James Taylor je potvrdio da je "ovakav sustav izrazito niskog tlaka koji se približava obali krajnje neuobičajen u ovom dijelu godine".

ABC javlja da je oluja je rušila drveća, odnosila krovove, a srušeni su i električni stupovi. Stanovništvo je ostalo i bez struje, a u prekidu je bila i mobilna telefonska mreža. Weatherill je rekao novinarima i da je generatore pogodilo 80.000 udara groma. Zasad nema stradalih.

Brojni građani na svojim društvenim mrežama ostavljali su snimke i fotografije snažne oluje koja je poharala njihova mjesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije