Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LET PK-661

Srušio se pakistanski zrakoplov s više od 40 putnika: 'Sva tijela spaljena su do neprepoznatljivosti'

pakistan international airlines
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
07.12.2016.
u 15:38

Khan, koji je obišao mjesto nesreće, kazao je da su mu očevici rekli da se zrakoplov srušio u planinskom dijelu pokrajine te da je bio u plamenu i prije nego što je pao na tlo.

Malo je vjerojatno da ima preživjelih u nesreći pakistanskog zrakoplova tvrtke PIA u kojemu se nalazilo najmanje 40 putnika, a u srijedu se srušio u sjevernom dijelu zemlje, izvijestili su dužnosnici s mjesta nesreće. 

Iz tvrtke PIA izvijestili su da je zrakoplov izgubio kontakt s kontrolom letenja na putu iz grada Chitrala prema Islamabadu. Srušio se u pokrajini Khyber Pakhtunkhwi, blizu grada Haveliana, oko 125 km sjeverno od Islamabada

"Sva su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti. Ostaci zrakoplova i tijela razbacani su posvuda", rekao je vladin dužnosnik Taj Muhamad Khan za Reuters. 

Khan, koji je obišao mjesto nesreće, kazao je da su mu očevici rekli da se zrakoplov srušio u planinskom dijelu pokrajine te da je bio u plamenu i prije nego što je pao na tlo.

Civilna zrakoplovna agencija izvijestila je da se u avionu nalazilo 47 putnika, no PIA-in dužnosnik u Chitralu Sohail Ahmed rekao je da se u zrakoplov ukrcala 41 osoba, uključujući i članove posade. 

Ahmed je rekao i da je među putnicima bio Junaid Jamshed, popularna pakistanska pop-zvijezda koja se preobratila u muslimanskog klerika.

Jamshed je bio pjevač jednog od prvih pakistanskih velikih rock bandova 90-ih godina, a napustio je glazbenu karijeru da bi se pridružio grupi Tablighi Jamaat​ koja putuje Pakistanom i propovijeda islamsku vjeru. 

Prema popisu putnika koji se širi Twitterom, na letu je bilo i dvoje djece te devet žena.

>> Otkrili posljednje riječi pilota: 'Pomozite nam, padamo'

Komentara 2

NJ
njofra51
15:30 07.12.2016.

u svakom slučaju tragedija! Ali jeli avion nestao? Odakle se onda zna, sa su svi spaljeni do neprepoznatljivosti. Navodno se srušio? Pa jel je ili nije? Ej novinaru.....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije