Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA TRAGEDIJA

Nestao avion AirAsie sa 162 putnika

avion
Foto: Reuters/PIXSELL
1/16
28.12.2014.
u 07:00

Iz kompanije poručuju kako je prije no što je izgubljen kontakt, zbog lošeg vremena pilot zatražio promjenu kursa

Avion malezijske kompanije AirAsia nestao je sinoć na letu od indonezijske Surabaye do Singapura s više od 160 putnika, javlja BBC. Prema pisanju ABC-ja počela je velika pomorska potraga Javanskog mora.

U avionu Airbus A320-200 se nalazilo 155 putnika, od čega je 138 odraslih, 16 djece i jedno novorođenče. Uz njih u avionu su bila i dva pilota te pet članova kabinskog osoblja.

Let QZ8501 izgubio je kontakt oko 07.24 sati (00.24 sati po našem vremenu), sat vremena prije no što je trebao stići u Singapur.

Iz kompanije poručuju kako je prije no što je izgubljen kontakt, zbog lošeg vremena pilot zatražio promjenu smjera, no poziv u pomoć nije odaslan.

Iz ministarstva prometa poručuju kako je avion izgubio kontakt iznad Javanskog mora, između otočja Kalimantan i Java te je pokrenuta potraga.

Malezijski nacionalni avio prijevoznik Malaysia Airlines ove je godine doživio dvije katastrofe s letovima MH370 i MH17, no nijedan avion kompanije AirAsia dosad nije izgubljen.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

FOTO: Reuters/PIXSELL

Izvršni direktor kompanije Tony Fernandes na svom Twitter profilu je napisao: 'Hvala vam svima za vaše molitve, moramo ostati snažni' te najavio kako će uskoro objaviti još informacije.

Kompanija je objavila kako se u avionu nalazio jedan državljanin Singapura, jedan Francuz, jedan Malezijac, jedan Britanac, tri državljanina Južne Koreje i 155 državljanina Indonezije. Poručeno je i kako je avion zadnji put na servisu bio 16. studenog.

Spasioci koji pretražuje Javansko more zaustavili su pretragu zbog loših vremenskih prilika i mraka koji se počeo spuštati.

>> Kreće podvodna potraga za nestalim avionom leta MH370

Komentara 36

SC
santa claus
12:06 28.12.2014.

U današnje vrijeme pronađeš mobitel u Alpama a avionu pun sofisticirane opreme ni traga ni glasa, baš čudno.

ZA
zahira45
10:13 28.12.2014.

Opet ? Užas.

Avatar abcd
abcd
08:26 28.12.2014.

Cekamo da se oglasi onaj tupan John Kerry da opet optuzi Putina i za ovo :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije