Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIJA ABRUZZO

Nesreća u Italiji: Srušio se helikopter koji je prevozio ozlijeđenog skijaša

helikopter, italija
Foto: Reuters/PIXSELL
24.01.2017.
u 14:07

Vremenski uvjeti u regiji su vrlo loši te je vidljivost slaba pa se sumnja da su to bili uzroci pada zrakoplova.

Helikopter u kojem se nalazilo 6 osoba pao je u Italiji u regiji Abruzzo u kojoj je lavina zatrpala hotel Rigopiano.

Helikopter je pao nakon što je prevozio osobu koja se ozlijedila na skijalištu Campo Felice, javlja Corriere della Sera.

Nesreća se dogodila na nepristupačnom području, a helikopter je pao s visine od 600 metara.

Vremenski uvjeti u regiji su vrlo loši te je vidljivost slaba pa se sumnja da su to bili uzroci pada zrakoplova. Helikopter nije sudjelovao u misiji spašavanja nestalih osoba u lavini koja je uništila hotel Rigopiano.

Letjelica je uputila signal da pada i svjedoci su rekli da su čuli jaku eksploziju. No, "zona gdje je pao nije pristupačna ni u normalnim okolnostima, a s maglom to postaje još teže", kazao je glasnogovornik policijske uprave.

U zadacima tog tipa, spasilački helikopteri koji se odazivaju na broj telefona 118 kreću s ekipom od pet osoba - dva pilota, liječnik, medicinska sestra i alpski spašavatelj.

>> Ispod snijega provela je 58 sati: 'Bio je mrkli mrak, jeli smo snijeg'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije