Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE BROJ MRTVIH

Vlak iskliznuo iz tračnica u Indiji, poginulo najmanje 39 osoba

Nesreća u Indiji
Foto: Reuters
1/8
22.01.2017.
u 17:45

Osam od 21 vagona kao i lokomotiva ekspresnog vlaka Jagdalpur-Bhubaneswar iskočilo je s tračnica blizu željezničkog kolodvora Kuneru, u zabačenom okrugu Vizianagram

Spasioci su tijekom današnjeg dana pokušali izvući preživjele iz olupine vlaka koji je iskliznuo s tražnica na jugu Indije pri čemu je poginulo najmanje 39 osoba, što je najnovija željeznička katastrofa u nizu u zemlji poznatoj po sigurnosnim problemima željezničke mreže.

"Broj mrtvih popeo se na 39", izjavio je J.P. Mishra, glasnogovornik istočnih željeznica na postaji NDTV. Više desetaka ozlijeđenih osoba hospitalizirano je.

Osam od 21 vagona kao i lokomotiva ekspresnog vlaka Jagdalpur-Bhubaneswar iskočilo je s tračnica u subotu u 23 sati po lokalnom vremenu blizu željezničkog kolodvora Kuneru, u zabačenom okrugu Vizianagram, u državi Andhra Pradesh.

Vlasti i spasioci radili su čitavu noć pokušavajući pronaći preživjele.

Vlasti ne isključuju mogućnost sabotaže maoističkih pobunjenika.

U zadnjoj većoj željezničkoj nesreći krajem prošle godine u Indiji, u sjevernoj državi Uttar Pradesh, poginulo je 150 osoba, također zbog iskliznuća vlaka s tračnica.

U 2014., zadnjoj godini za koju postoje podaci, u željezničkim nesrećama poginulo je više od 27.500 osoba, većinom u padu s vlaka ili zbog udara vlaka te iskliznuća vlaka s tračnica.

>> Vlak iskočio iz tračnica: gotovo stotinu putnika poginulo u snu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije