Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNO MORE

'Nesigurni susret': Ruski vojni zrakoplovi približili se američkom razaraču

USS Porter
Foto: Reuters/PIXSELL
14.02.2017.
u 23:34

Incident u koji je bio uključen Su-24 zapovjednik Portera smatrao je nesigurnim i neprofesionalnim zbog njegove velike brzine i niske visine, a IL-38 letio je na neuobičajeno niskoj visini, rekao je Hernandez

Više ruskih vojnih zrakoplova približilo se razaraču američke ratne mornarice u Crnom moru 10. veljače, a njihovo približavanje smatra se  "nesigurnim i neprofesionalnim", rekao je američki dužnosnik u utorak.

Dogodila su se tri odvojena incidenta u kojima su sudjelovali ruski zrakoplovi i američki razarač USS Porter, rekao je glasnogovornik europskoga zapovjedništva SAD-a Danny Hernandez. U jednome incidentu sudjelovala su dva ruska zrakoplova Su-24, u drugome jedan Su-24, a u trećem ophodni protupodmornički zrakoplov IL-38 .

"USS Porter kontaktirao je sve zrakoplove, ali nije primio nikakve odgovore", rekao je Hernandez i dodao da su takvi susreti zabrinjavajući jer mogu rezultirati  incidentom ili pogrešnom procjenom".

Incident u koji je bio uključen Su-24 zapovjednik Portera smatrao je nesigurnim i neprofesionalnim zbog njegove velike brzine i niske visine, a IL-38 letio je na neuobičajeno niskoj visini, rekao je Hernandez.

Drugi američki dužnosnik, koji je želio ostao anoniman, rekao je da je najbliži incident tog dana bio Su-24, koji se brodu približio na visini od  91 metra.

Ovo nije prvo takvo približavanje između ruskih zrakoplova i američkoga broda.

U travnju 2016. dva ruska borbena zrakoplova simulirajući napad prošli su pored razarača opremljenog sustavom navođenih projektila u Baltičkom moru. Borbeni zrakoplovi tako su nisko letjeli  da su u moru stvorili  vodenu brazdu.

>> Prvi puta od početka rata u Siriji: Ruski i turski borbeni avioni bombardirali položaje Islamske države

Komentara 13

YE
yelloman
06:35 15.02.2017.

Kako bi "reagovao" Jučer na 70milja od US istočne obale države Delaware je bio ruski brod.google is your friend stranče ;)

Avatar Sidewinder
Sidewinder
06:27 15.02.2017.

Ocajni rusi bi da im se ukinu sankcije...

OD
odisej22
08:43 15.02.2017.

Po čemu je Crno more ruska bara?Turska,Bugarska ,Rumunjska ,Ukrajina,Pa i Gruzija imaju dulju obalu d Rusije,na Crnom moru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije