Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasne tenzije

Nova žrtva u Fergusonu: Tijekom nasilnih prosvjeda mladić ubijen u automobilu?

Ferguson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
25.11.2014.
u 19:46

Baka mladića Renita Towns je kazala da "ga je netko ubio" tijekom nereda koji su izbili nakon što je objavljena odluka porote da policajcu neće biti suđeno za smrt Michaela Browna

Nova žrtva u Fergusonu. Britanski Daily Mail piše da je 20-godišnji DeAndre Joshua umro tijekom prosvjeda i nereda nedaleko od mjesta gdje je ubijen Michael Brown.

Stanovnici ulice Canfield Drive su kazali da je mladić ubijen u automobilu, dok policija još ne želi otkriti nikakve detalje novog incidenta u Fergusonu. Baka mladića Renita Towns je kazala da "ga je netko ubio" tijekom nereda koji su izbili nakon što je objavljena odluka porote da policajcu neće biti suđeno za smrt Michaela Browna.

Uhićena 61 osoba

Tijekom noći u Fergusonu je uhićena 61 osoba, kazao je glasnogovornik policije Brian Schellman. Stanovnici grada Fergusona u saveznoj državi Missouri izašli su na ulice nakon što je porota na pripremnom ročištu da policajac Darren Wilson koji je u kolovozu sa šest hitaca ubio nenaoružanog crnog tinejdžera Michaela Browna neće pred sud, javlja BBC.

Nakon odluke, na ulice su izašli brojni prosvjednici te su ubrzo izbili nemiri. Nezadovoljni odlukom porote, demonstranti su zapalili policijski automobil koji je eksplodirao te nekoliko kanti za smeće. Gradonačelnik Fergusona James Knowles u pomoć je pozvao nacionalnu gradu kako bi situaciju stavila pod kontrolu, a zbog sukoba zatvorena je i zračna luka St. Louis.

Zaoštrene rasne tenzije

Porota je odlučila kako nema razloga da se bijelog policajaca Wilsona optuži za ubojstvo 18-godišnjeg Browna. Taj je incident dodatno zaoštrio dugotrajne rasne tenzije u gradu u kojem žive uglavnom crnci dok se bijelci nalaze na rukovodećim funkcijama.

Podsjetimo, nekoliko minuta prije pucnjave u kolovozu prijavljena je krađa cigara u trgovini. Wilson je potom zatekao Browna, koji je odgovarao opisu pljačkaša, kako hoda ulicom blizu stambenog kompleksa te ga upucao šest puta.

Obitelj ubijenog tinejdžera zgrožena je odlukom porote, no apeliraju na prosvjednike da na nju ne reagiraju nasiljem. Predsjednik Barack Obama osudio je nasilje i rekao da nema opravdanja za silu.

>> Ustrijelio crnca sa sendvičem jer je mislio da ima pištolj

Komentara 51

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:21 25.11.2014.

Izgleda da se "Majdan" polako vraca onima koji su ga drugima izvozili.

UM
umpahpah
10:04 25.11.2014.

Pobunjenicima i borcima za slobodu i demokraciju u fergusonu treba poslati oruzje da sruse rezim diktatora baracka obame.

KI
Kissinger
10:19 25.11.2014.

to nisu neredi - to je pobuna,pale aute,razbijaju i pljačkaju trgovine,pucnjava ka u teksasu.nešto mi se čini da ih rusi financiraju i instruiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije