Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PREDSJEDNIK SAD-A

Nekoliko trenutaka nakon inauguracije Trump je već povukao prve poteze

trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
20.01.2017.
u 20:21

U priopćenju o obrambenoj politici Bijela kuća je nakon inauguracije objavila kako će nova administracija razvijati proturaketne sustave kao zaštitu od Irana i Sjeverne Koreje.

Novi američki predsjednik Donald Trump u petak je već povukao prve poteze na novoj funkciji, uputivši u senat svoje nominacije za članove kabineta i predloživši nacionalni dan patriotizma, objavio je njegov glasnogovornik.

Trump, koji je prisegnuo ranije u petak, također je potpisao zakon kojim se Jamesu Mattisu, umirovljenom generalu i njegovom kandidatu za ministra obrane, dopušta da stupi na tu funkciju, otkrio je glasnogovornik Sean Spicer

Trumpova administracija je nakon inauguracije osudila "antipolicijsku atmosferu" u SAD-u te je u priopćenju pozvala na veći broj snaga sigurnosti i djelotvorniju policiju.

"Opasna antipolicijska atmosfera u Americi je pogrešna. Trumpova administracija će joj stati na kraj", objavljeno je na službenoj stranici Bijele kuće nakon preuzimanja dužnosti novog predsjednika. 

Dodaje se kako je Trump i dalje predan izgradnji zida na granici s Meksikom kako bi se zaustavila imigracija. 

U priopćenju o obrambenoj politici Bijela kuća je nakon inauguracije objavila kako će nova administracija razvijati proturaketne sustave kao zaštitu od Irana i Sjeverne Koreje.

>> Trump prisegnuo pa poručio: 'Islamski ću radikalizam izbrisati s lica zemlje!'

Komentara 12

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
20:35 20.01.2017.

islamski radikalizam izbrisat ce s lica zemlje .... zivio ti meni donalde 1000g

AH
Ahilej
20:51 20.01.2017.

Donalde od svakoga zla čuvala te Gospa Sinjska!

ST
stefj
20:58 20.01.2017.

Hm, ima kod Trumpa i dobrih ideja. jako mi se sviđa njegov prijedlog antibirokratskog zakona gdje je jedna od glavnih odredbi da se u administraciji smije zaposliti nova osoba tek kada je dvije napuste. Vidjet ćemo da li će to uspjeti sprovesti ili će i njega birokracija doći glave... Ostalo, manje-više. Vjerojatno će forsiranje domaće proizvodnje potaknuti razvoj robotike, isto kao što će i jačanje vojske pogurati kompletnu industriju. No, isto tako kompanije će ostati bez viška kapitala (radi skuplje radne snage i skupljeg poslovanja), te će pasti ulaganja u startupove, novu tehnologiju i Amerika će izgubiti primat u tome...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije