Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nelson Bunker Hunt

Nekad najbogatiji čovjek na svijetu umro u domu za umirovljenike

nafta
Reuters/PIXSELL
22.10.2014.
u 22:20

Smatralo se da je vrijednost njegove imovine između 8 i 16 milijardi dolara.

Teksaški naftni magnat, koji je nekad smatran najbogatijim čovjekom na svijetu, Nelson Bunker Hunt, umro je u 89. godini, piše Reuters.

Paradoksalno, nekad najbogatiji čovjek na svijetu umro je u domu za umirovljenike u Dallasu, a bolovao je od demencije i raka. Na svom vrhuncu Hunt je posjedovao stotine trkaćih konja, rančeve, nekretnine, šećerane, banke, vrijedne umjetnine i lanac pizzerija Shakey's. Smatralo se da je vrijednost njegove imovine između 8 i 16 milijardi dolara, što ga je činilo najbogatijim čovjekom na svijetu.

No, tada je na vlast u Libiji došao Moamer Gadafi svrgnuvši 1969. godine kralja te je četiri godine kasnije nacionalizirao Huntovu tvrtku u toj državi. Nakon toga Hunter je htio sigurniju investiciju te se odlučio na kupovinu srebra. 1980. godine je drastično pala i cijena srebra te je Hunt zajedno sa braćom izgubio veliki novac. Tada su počeli problemi i sa drugim poslovima i Hunt je morao proglasiti osobni bankrot.

>>Manje od 1 posto najbogatijih drži 44 posto svjetskog bogatstva

>>Hrvati su od Švicaraca siromašniji 20 puta, a 10 puta bogatiji od Srba

Komentara 2

NE
neboiznadzagreba
00:07 23.10.2014.

Ivice , strašno loš uradak .

SI
sigma
10:56 23.10.2014.

Ma Ivica je to nabrzaka sklepao u maniri "jeste li znali" rubrike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije