Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBIO PAMĆENJE

Ne mogu deportirati osuđenika jer se ne sjeća odakle je došao

švedska policija
Frank May/DPA/Pixsell
29.08.2014.
u 12:55

Stranac je tvrdio da je iz SSSR-a, no u tamošnjim ga bazama podataka nisu mogli naći

Švedska već više od deset godina ne može deportirati osuđenika koji tvrdi da se ne sjeća odakle je došao, piše The Local.

Stranac (44), koji danas za život zarađuje kao umjetnik u Karlstadu, zbog pljačke je osuđen na zatvor 1997. godine, a pušten je 2003. godine, kada ga je čekala deportacija. Međutim, rekao je da je tijekom boravka u zatvoru izgubio pamćenje, pa švedska policija nije znala gdje ga deportirati.

- Ovo je jedinstven slučaj. U 40-godišnjoj karijeri nisam vidio ništa slično - rekao je odvjetnik 44-godišnjaka Peter Althin.

On tvrdi da je muškarac nakon izlaska bio uvjeren da dolazi iz SSSR-a. Međutim, kada su Šveđani provjerili njihove baze podataka nisu ga mogli pronaći. Nakon toga se "sjetio" da dolazi iz niza drugih zemalja, od Kanade do Kazahstana, no ni u tim državama nije pronađen, a policija nije uspjela dokazati da amneziju samo glumi.

Althin želi da se njegovu klijentu omogući trajni boravak u zemlji kako bi mogao uživati prava kao i drugi građani.

- Živi ovdje već toliko godina i nije učinio ništa pogrešno. Živi u vakuumu samo čekajući deportaciju - rekao je Althin.

>> Amerikanac se probudio iz nesvijesti i govori samo švedski!

>> Otkriven misterij mladića s amnezijom: Evo tko je on zapravo

Komentara 5

BI
bizmi
16:14 29.08.2014.

Ma to je bosanac

BA
Banirat
09:31 30.08.2014.

Prije pargodina vidim covjeka kako kopa po kontejneru i vadi hranu. Izvadim novaca u dzepu sto sam imao i dam mu i upitam ga sto ne ide na socijalno. Veli nema pravo na to ilegalac je. Pitam ga odakle si.si. Veli iz SSSR-a, a kad sam mu rekao da SSSR vise nepostoji kaze "Ja sam u ovu zemlju dosao iz SSSRa i ja za drugu drzavu ne znam" LOL

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:05 30.08.2014.

Ko bi se svega sjetio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije