Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na prijetnje

NATO diže borbenu spremnost: Priprema li se svijet za novi veliki rat?

vojska NATO
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.02.2017.
u 09:31

Pavel je rekao da je nakon summita NATO-a 2014. godine u Walesu "povećana spremnost postrojbi u svim državama članicama".

"Priprema li se svijet za novi veliki rat?" glasi naslov na uglednom International Business Timesu u članku koji govori o sigurnosnoj konferenciji koja se prošlog vikenda održala u Njemačkoj. 

Navode kako vojno-politički savez NATO očekuje da će se suočiti sa sve većim izazovima diljem svijeta te se od dužnosnika država članica, među kojima je i Hrvatska, očekuje da se pripreme za sigurnosne probleme i terorističke prijetnje. 

Navodi se izjava zapovjednika NATO-a Petra Pavela Deutsche Welleu koji je kazao da se od članica traži da obrate pozornost na spremnost njihovih vojski. 

Glavni je zadatak zaštita teritorija i stanovništva

Pavel je rekao da je nakon summita NATO-a 2014. godine u Walesu "povećana spremnost postrojbi u svim državama članicama".

– Morali smo poduzeti mjere primjerene sigurnosnoj situaciji jer imamo u vidu naš glavni zadatak, zaštitu teritorija i stanovništva saveznika – rekao je Pavel. 

General je usporedio i rusku prijetnju prije dvije godine i danas. – Vjerujem da Rusija nema ozbiljnu namjeru napasti NATO. No, mi moramo biti spremni za sve scenarije s obzirom na modernizaciju i povećanje vojne opreme – kazao je. 

Dodaje da veća zabrinutost zbog Rusije vlada u baltičkim zemljama koje imaju velike ruske manjine. – Moramo biti spremni na svaku potencijalnu prijetnju – rekao je Pavel o Rusiji. 

>>NATO: Jačamo svoju nazočnost u Crnom moru. Moskva: To je još jedan korak prema jačanju napetosti

>>Pence Europi: Trump vam šalje poruku, mi smo vam najveći saveznik. Lavrov: NATO je ostao u prošlosti

Komentara 47

LJ
ljutko
09:58 22.02.2017.

Na nas nema zime, jer će sve udruge koje protiv služenja vojnog roka stati ispred neprijatelja i neprijateljskih tenkova i neće nas napasti.

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
09:55 22.02.2017.

Rat je odavno poceo, zapravo nikada nije ni zavrsio...samo se drukcije vodi. ovo o cemu vi pisete je smao jedan od oblika rata.

DU
Deleted user
10:08 22.02.2017.

Ma kakav rat jučer ste pisali da nam Isus dolazi u posjet :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije