Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Nataši Kandić sumnjiva priča o vađenju organa na Kosovu

'16.10.010., hotel Westin, Zagreb - Sedmi regionalni forum za tranzicijsku pravdu. Natasa Kandic.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Žarko Bašić/PIXSELL
12.09.2012.
u 09:44

Ne vjerujem u autentičnost svjedoka. Ako je OVK organizirao ovakve kriminalne radnje, zar nije logično da angažira liječnike za takve operacije nego pripadnike OVK koji su trenirani da vade organe, pita se Kandić

– Tužiteljstvo uznemirava javnost i obitelji nestalih objavljivanjem ovakve snimke. Da je to ozbiljna državna institucija, radila bi zajedno s timom EU, koji vodi tužitelj Clint Williamson, kako bi se identificirali liječnici koji su vodili akciju vađenja i prodaje organa, ako je suditi prema svjedoku. Ovako, ti su liječnici ovim svjedočenjem upozoreni. Imaju vremena pripremiti se i skloniti. Kako onda uzeti ozbiljno Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije. Prema evidenciji FHP-a ima 6 mladića, između 19 i 25 godina, od ukupno 530 nestalih Srba i Roma. Ne vjerujem u autentičnost svjedoka. Ako je OVK organizirao ovakve kriminalne radnje, zar nije logično da angažira liječnike za takve operacije nego pripadnike OVK koji su trenirani da vade organe? – kaže Nataša Kandić, direktorica Fonda za humanitarno pravo, za beogradsku S mediju komentirajući snimku svjedočenja navodnog bivšeg vojnika kosovske vojske koji je, kako je svjedočio, sudjelovao u uzimanju organa zarobljenih Srba.

>> Srbijanski tužitelj: Imamo svjedoka trgovine organima na Kosovu

>> Nataša Kandić: Neka Nikolić kaže što se događalo u Antinu 1991.

Nataša Kandić sumnja u svjedoka i njegovu priču.

– Prvo, vjeruje li itko da se svjedok ovako užasne stvari najsigurnije osjeća baš u rukama jedinice za zaštitu svjedoka RS, koja slovi za neprofesionalnu, iz čijeg su programa najmanje trojica zaštićenih svjedoka pobjegla? Drugo, zašto se, ako već postoji tako krucijalan svjedok, on ne nalazi pod okriljem specijalnog Eulexova tima. I treće, vjeruje li itko da je OVK, ako se već odlučio na ovakvu kriminalnu radnju, angažirao obične vojnike da bajunetima vade srca koja će se kasnije prodavati? – pita Nataša Kandić dodajući "ako je stvarno ozbiljna istraga, oni bi javno rekli samo da su došli do jakih dokaza koji potkrepljuju navode Dicka Martyja i da su ih proslijedili mjerodavnom tužitelju, a to je Clint Williamson".

Komentara 54

TM
Tvrtko mali
10:53 12.09.2012.

Vadenja ogana je bilo jos i u miru u Albaniji a da nebude na Kosovu kod toliko dobrovoljaca ,ko to veruje taj je previse pametan ,a ova prica jeste sumljiva ,previse je smucena a i svedoka je naso Hrvat ALII ojaviti nesto sto Kandicka pjeva,nek vam Bog oprosti ,stvarno neznate za stid

OL
olovka
11:06 12.09.2012.

Dali ona vozi americke Hamere kao i onaj Jovanovic? Dali jedna normalna drzava moze dozvoliti da u svojim livadama ima ovakve krave koje se jebu na vlastitim livadama a mlijeko se muze u Americi? Moze ! sve moze , postoo to sranje nije drzava .

BR
BratCroat
10:24 12.09.2012.

Je baš se kirurzi trgaju ta takšu rabotu u neograničenim brojevima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije