Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni identitet

Kapetan nestalog Boeinga prije leta primio poziv misteriozne žene

 Zaharie Ahmad Shah
Foto: Youtube
1/2
23.03.2014.
u 11:21

Dok se nastavlja potraga za predmetima u oceanu koje su zabilježili kineski sateliti, malezijske vlasti izvijestile su da su i francuski sateliti zabilježili nešto na jugu Indijskog oceana.

Malezijske vlasti izvijestile su kako su francuski sateliti zabilježili objekte koji bi mogli pripadati nestalom Boeingu 777 za kojim se traga već više od dva tjedna. Kako je izviješteno iz ministarstva prometa, objekti su uočeni u južnom dijelu Indijskog oceana, javlja AP.

Vjeruje se kako je to područje u blizini onoga gdje su australski i kineski sateliti također zabilježili neke objekte u oceanu. No, na mjestu događaja avioni i brodovi nisu još ništa pronašli.

Misteriozni poziv kapetanu prije leta potencijalno značajan istražiteljima

U daljnoj istrazi utvrđeno je da je kapetan nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa primio dvominutni poziv kratko prije polijetanja od misteriozne žene čiji je broj mobitela pod lažnim identitetom.

Bio je to jedan od posljednjih poziva koje je kapetan Zaharie Ahmad Shah obavio nekoliko sati prije leta. Istražitelji taj poziv smatraju potencijalno značajnim s obzirom da svi koji kupe SIM karticu u Maleziji moraju ispuniti obrazac u kojem moraju navesti podatke iz osobne iskaznice ili putovnice, javlja news.com.au.

Ta je mjera uvedena nakon 11. rujna kako bi se za svaki poziv moglo doći do pozivatelja i primatelja poziva. U ovom slučaju policija je otkrila kako je broj mobitela s kojeg je uspostavljen poziv kupljen nedavno, a kupio ga je netko tko je ostavio žensko ime, za koje je utvrđeno da je lažno.

Ovo otkriće je povećalo zabrinutost zbog moguće veze među 53-godišnjim kapetanom i terorističkim skupinama čiji članovi redovito koriste SIM kartice kojima se ne može ući u trag.

Potraga za nestali Boeingom 777 danas više vizualna

Osam zrakoplova danas će prelijetati iznad južnog dijela Indijskog oceana u potrazi za nestalim letom 370 Malaysia Airlinesa, rekla je glasnogovornica Australske agencije za pomorsku sigurnost (AMSA) Andrea Hayward-Maher. To znači da će Boeing 777 koji je nestao 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio za Peking danas tražiti dva aviona više, najviše dosad s australske strane, javlja CNN.

Iz Agencije su naveli kako će današnja potraga biti vizualna, to jest, da će danas oči imati prednost pred radarima. Avioni će se kretati područjem na kojem su kineski sateliti zabilježili predmete na površini oceana. Jučer je, podsjetimo, u oceanu pronađena drvena paleta, a one se često koriste u avioinudstriji. "To je mogući trag, no, drvene palete se o koriste i kod brodova", rekao je John Young iz AMSA-e.

Današnja potraga bit će podijeljena na dva područja koja obuhvaćaju 59.000 četvornih kilometara, na lokaciji 2.500 kilometara jugozapadno od Pertha. Osim zrakoplova u potragu će biti poslan i jedan brod.

>> Iz australskog aviona golim okom vidjeli nekoliko predmeta na površini oceana

Komentara 3

KA
kafka
12:59 23.03.2014.

Misteriozni poziv bio je s planete Kanca-manca. Kanca-mancanci su oteli avion. Najnovije vijesti, vijesti najnovije vijesti. Kupite naše vijesti. Ma dosta već jednom s takvim površnim člancima koji nisu nikakve vijesti. .

HB
HBPM33
15:39 23.03.2014.

Ko u današnje vreme može biti toliko glup i verovati vestima. Kad se svaki pojedinac locira na ovoj planeti, makar se i u dzungli sakrio, a ne avion....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije