Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sletio u Sarajevo

Nekadašnji ratni zapovjednik Srebrenice Naser Orić pušten na slobodu

Naser Orić
Foto: screenshot/youtube
26.06.2015.
u 23:15

Njegovo izručenje Bosni i Hercegovini, nakon što je uhićen 10. lipnja u Thonexu, Savezni ured za pravdu Švicarske odobrio je jučer po pojednostavljenom postupku

Nekadašnji ratni zapovjednik na području Srebrenice Naser Orić stigao je danas iz Ženeve u Švicarskoj u BiH, javlja N1.

Podsjetimo, njegovo izručenje Bosni i Hercegovini, nakon što je uhićen 10. lipnja u Thonexu, Savezni ured za pravdu Švicarske odobrio je jučer po pojednostavljenom postupku. Orić je sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu na koji su stigli i pripadnici sudske policije.

Orić je, kako piše Klix.ba, predan u nadležnost Tužiteljstva BiH koje je nakon ispitivanja odlučilo kako će biti pušten na slobodu.

 - Naser Orić večeras je pušten na slobodu, rekla je glasnogovornica suda BiH Manuela Hodžić. Pojasnila je da je državni odvjetnik BiH, nakon što je ispitao Orića, predložio određivanje mjera zabrane koje uključuju ograničenje kretanja i boravka, zabranu kontakta sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu te povremeno javljanje nadležnoj policijskoj upravi.

>> Odobren zahtjev za izručenje Nasera Orića u BiH

>> Ratni zapovjednik Srebrenice Naser Orić uhićen na temelju srpske tjeralice

Komentara 13

AL
alikoka
18:09 26.06.2015.

Daj eklao ,klao je.Da je vadio oči vadio je.Da je izdao muslimane u Srebrenici izdao je.Da je Udbin plaćeni ubica bio bio je .Da se pošteni muslimani stide,stide se.

RU
rukomlat
16:17 26.06.2015.

nek si doso u kasabu iz koje se neces maci i do djenaze ces se okretati za sobom. bio si udbin egzekutor, znas kako to ide.

Avatar narozi
narozi
19:08 26.06.2015.

Cudim se kako mu neko nije stavio metak u glavu do sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije