Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
silvije tomašević

Naš dopisnik Svetom Ocu darovao svoju knjigu Papa Franjo

Papa Franjo,Silvije Tomašević
Foto: ''
1/3
22.12.2014.
u 12:55

Papa Franjo je u papinskoj biblioteci u kojoj prima državnike odmah sa zanimanjem prelistao knjigu te iskazao zadovoljstvo njezinim izgledom.

U prigodan čas tijekom adventa, naš autor i poznati vatikanist Silvije Tomašević imao priliku Svetom Ocu u papinskoj palači u Vatikanu darovati svoju knjigu Papa Franjo u izdanju Profila.

Papa Franjo je u papinskoj biblioteci u kojoj prima državnike odmah sa zanimanjem prelistao knjigu te iskazao zadovoljstvo njezinim izgledom. U kratkom je razgovoru Silvije Tomašević preveo Papi podnaslov knjige - Kako papa nade i nježnosti mijenja Rim, Crkvu i svijet, a Papa je zahvalio na poklonu te autoru kazao neka moli za njega.

Papa Franjo je reportažni prikaz prve godine pontifikata novoga pape. Knjiga ima vrlo zanimljiv, živ tekst i četrdeset prekrasnih fotografija u boji. Autor Silvije Tomašević, koji živi u Rimu, odakle kao dopisnik iz Italije i Vatikana, izvještava i za Večernji list, pratio je izbor i potom iznenađujuće djelovanje pape Franje pa na neposredan način na temelju osobnog svjedočanstva opisuje što se promijenilo u Vatikanu od kada je on izabran.

Autor opisuje kako je papa sve iznenadio svojom neposrednošću, izravnim komuniciranjem s vjernicima, brojnim javnim nastupima, ali i s novim idejama o razvoju Katoličke crkve u novom dobu. Kao dobar poznavatelj Vatikana autor ne opisuje samo ove vanjske manifestacije djelovanja pape, nego otkriva i mnoge događaje iza kulisa. Knjiga je napisana i reportažno i analitički.

>>Papa Franjo proslavio rođendan uz tortu u bojama Argentine

>>Papa Franjo će u siječnju dobiti dosje o ukazanjima Gospe u Međugorju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije