Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasizam nakon referenduma

Napali Hrvaticu u Britaniji: 'Odlazi kući"'

Iskustvo Hrvatice
Foto: Facebook
1/6
28.06.2016.
u 11:14

Hrvatica je rekla kako je njezin 6-godišnji sin nakon svega zaključio da je bolje da ubuduće u javnosti ne govore hrvatski

Nakon što se Velika Britanija na referendumu odlučila za izlazak iz Europske unije povećan je broj rasističkih incidenata prema strancima koji žive u toj zemlji.

Takvo iskustvo doživjela je i jedna Hrvatica čiji je status podijeljen u Facebook grupi 'Postreferendumski rasizam'.

– Stajala sam u trgovini kad mi je zazvonio telefon te sam putem Skypea odradila kratko razgovor s majkom. Pričale smo na hrvatskom. Kad sam završila razgovor, čula sam sa svoje lijeve strane kako mi netko govori: "Odlazi kući, ti strana pi***."

– Uspjela sam samo izgovoriti: "Molim, što ste mi sad to rekli?" Pogledao me i rekao: "Ništa" te otišao – ispričala je ova Hrvatica. Dodala je kako je njezin 6-godišnji sin nakon svega zaključio da je bolje da ubuduće u javnosti ne govore hrvatski.

>> Brexit kao uvod u raspad Ujedinjenog Kraljevstva

>> Kučan povezao Brexit sa stajalištima u Srbiji u eri Slobodana Miloševića

Komentara 47

Avatar abakus
abakus
11:39 28.06.2016.

Pa neka ide kući. Svoju domovinu treba cijeniti i graditi, a ne odlaziti van, u već izgrađenu zemlju koju su izgradili svojim trudom drugi ljudi. To je kao da odeš iz vlastite nesređene kuće koju ti se na da urediti, pa provališ u tuđu, urednu, i tamo se nastaniš. Ima čovjek potpuno pravo.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
11:37 28.06.2016.

Nemoguće, inače već su svi mediji prenijeli serije napada na strance. Jučer su pretukli oca i sina iz Poljske. Jednom slomili čeljust.

JU
juma
12:06 28.06.2016.

A što je očekivala? Buket ruža i zahvalu s posvetom? U svim EU zemljama i u cijeloj Europi kod običnih gradjana postoji prikrivena netrpeljivost prema strancima, suspregnuta samo strahom od konflikta i tankim slojem političke korektnosti koju im pokušavaju usaditi mediji. Ta zatomljena netrpeljivost, baš kao i svi iskonski nagoni koje čovjek nastoji potisnuti, ponekad izbije na površinu i manifestira se upravo ovako. Kada malo zagrebete ispod tog sloja ugladjenog osmijeha i slatkih riječi vidite kako se radi o puno većim ksenofobima i rasistima nego što mi u našem naivnom hrvatskom domoljublju ikad možemo biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije