Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Svi u sklonište'

Napad u američkoj vojnoj bazi bio je lažna uzbuna

Američka zrakoplovna baza Andrews
Foto: Reuters
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.06.2016.
u 17:25

Vojno postrojenje, koje se nalazi u Marylandu, 24 kilometara od Bijele kuće, koristi se kao aerodrom američkog predsjednika i drugih visokih dužnosnika

 Američka zrakoplovna baza Andrews blizu Washingtona zatvorena je u četvrtak zbog dojave da je u bazi naoružani napadač, a osoblje je pozvano u skloništa.

Vojno postrojenje, koje se nalazi u Marylandu, 24 kilometara od Bijele kuće, koristi se kao aerodrom američkog predsjednika i drugih visokih dužnosnika.  

Glasnogovornik vojnog zrakoplovstva Derek White rekao je da se napadač nalazio u bolnici u sklopu baze. "Svi zaposlenici su pozvani da odu u skloništa", stoji u objavi na Twitteru baze

.U drugoj objavi, koja je na Twitteru objavljena 18 minuta poslije, stoji kako u bolnici "traje incident" i da su interventne jedinice stigle na mjesto događaja.

 Zasad nema dojava o mogućim žrtvama. Vijest o napadaču stigla je u vrijeme kada je u bazi trebala početi vježba gađanja iz vatrenog oružja. 

Kako tvrdi NBC, svjedoci s trećeg kata baze ugledali su dvoje ljudi kako nose dugo vatreno oružje, zbog čega su zaključili da je riječ o napadaču. Međutim, u to vrijeme odvijala se aktivna vježba pucanja, pa se smatra da je napad bio lažna uzbuna.

Zrakoplovna baza Andrews pod promatranjem je Ratnog zrakoplovstva SAD-a.

Komentara 1

Avatar adko49
adko49
14:56 01.07.2016.

A jesu strasljivi ko zecevi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije