Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽASAN NAPAD

Francuske obavještajne službe optužuju: Napad sarinom nosi potpis Damaska

sirija kemijsko oružje
Foto: Reuters/PIXSELL
26.04.2017.
u 12:47

U napadu izvedenom 4. travnja na Kan Šejkun, u pobunjeničkoj zoni, poginulo je 87 osoba, od kojih 31 dijete

Napad sarinom na sirijski lokalitet Kan Šejkun u kojem je početkom travnja poginulo 87 osoba nosi "potpis" Damaska, optužila je Francuska u izvješću svojih obavještajnih službi okrivljujući režim.

U dokumentu se "sa sigurnošću" zaključuje da je sarin korišten i nosi oznaku proizvodnje sirijskog režima.

"S obzirom na užas tog napada i opetovana sirijska kršenja obveza oko nekorištenja oružja koje je zabranila međunarodna zajednica, Francuska je odlučila podijeliti sa svojim partnerima i svjetskim javnim mnijenjem informacije kojima raspolaže", kazao je šef francuske diplomacije Jean-Marc Ayrault po završetku Vijeća obrane okupljena oko predsjednika Francoisa Hollandea u Elizejskoj palači.

U napadu izvedenom 4. travnja na Kan Šejkun, u pobunjeničkoj zoni, poginulo je 87 osoba, od kojih 31 dijete. Napad je naveo SAD na odmazdu 7. travnja a Sjedinjene Države nakon toga uvele su nove sankcije sirijskom režimu koji niječe povezanost s napadom.

>> SAD uvodi nove sankcije Siriji zbog kemijskog napada

Komentara 21

DU
Deleted user
13:45 26.04.2017.

čiji potpis nosi smrt 36 žena i djece u Američkom bombardiranju Mosula prije 15 dana....

NE
nevjerujženikojalaže
18:51 26.04.2017.

drugačije će govoriti kada le pen preuzme vlast.

LI
Liberdad
14:40 26.04.2017.

"Francuska je odlučila podijeliti sa svojim partnerima i svjetskim javnim mnijenjem informacije kojima raspolaže" - od kud im te informacije, gdje su dokazi, kako su do njih došli, što to znači potpis Damaska????!!!!! Istinski degutantno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije