Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALEZIJA

Naoružana policija čuva tijelo Kim Jong-nama

kim jong-nam
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.02.2017.
u 09:42

Kim Jong-nama ubile su dvije žene koje su ga napale otrovnom tekućinom u zračnoj luci u Kuala Lumpuru

Naoružana policija došla je u utorak rano ujutro u bolnicu u Kuala Lumpuru u kojoj se nalazi tijelo Kim Jong-nama, javili su lokalni mediji, dok se čeka dolazak njegovog sina.

Specijalne policijske snage došle su na patologiju kako bi čuvale tijelo ubijenog polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una, izvijestio je malezijski dnevnik The Star.

Kim Jong-nama ubile su dvije žene koje su ga napale otrovnom tekućinom u zračnoj luci u Kuala Lumpuru prošli tjedan.

Predstavnici medija okupili su se ispred mrtvačnice kako bi popratili dolazak sina Kim Jong-nama, koji je navodno doputovao u zemlju u ponedjeljak navečer kako bi preuzeo posmrtne ostatke svog oca.

Pjongjangu je poručeno da će tijelo biti predano najbližoj rodbini kada se istraga završi, priopćilo je u ponedjeljak malezijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Malezijske vlasti priopćile su u utorak da još trebaju utvrditi točan uzrok smrti Kim Jong-nama kao i potvrditi njegov identitet.

Službena identifikacija nije provedena jer se zasad još nije pojavio nitko od članova njegove uže obitelji, stoga se čeka dolazak njegova sina u bolnicu.

"Još se uvijek čeka da se utvrdi uzrok smrti i identitet", rekao je novinarima dr. Noor Hisham Abdullah, predstavnik malezijskog ministarstva zdravstva. 

Južnokorejski i američki dužnosnici izjavili su kako vjeruju da su sjevernokorejski agenti ubili Kim Jong Nama, koji je živio na kineskom teritoriju Makaa pod zaštitom Pekinga.

>> Ubijen polubrat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una

>> Pritvorena i druga žena osumnjičena za ubojstvo polubrata Kim Jong-una

Komentara 3

UN
unbekant
10:46 21.02.2017.

Sigurno je neka teroristicka zapadna organizacija u suradnji s Malezijom roknula brata od Kim-Jonga,da bih mu to svalili na ledja,jer zasto se toliko dugo ceka s obdukcijom ili objavom ako je vec odradjena,i zasto se tjelo pokojnika,ne posalje u njegovu drzavu,ceka se da otrov izgubi svoju djelotvornost.

MX
Mister X
09:59 21.02.2017.

zaista?

MX
Mister X
10:04 21.02.2017.

Nemogu vjerovati da mogu pisati nikako mi nije jasno rzmišljam glasno... Naoružana policija čuva tijelo Kim Jong-nama, da su to radili kad je trebalo kad je bio živ možda bi bilo daleko pametnije. Kad se uzme u obzir koliko neprijateljaelja i kojega ima sjeverna Koreja njihov narod i naravno uvjek oznaćeni njihov poglavica brat ubijenoga .... Pozdrav do ponovnog dopuštenja da pišem ovakova razmišljanja zaključke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije