Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na 12. obljetnicu braka

Nakon što je snimio posljednju zajedničku fotografiju, suprug gurnuo ženu s litice

harold henthorn
Foto: Rememberd.com
1/4
08.02.2016.
u 13:00

U Haroldovu automobilu pronašli su kartu s ucrtanim mjestom na kojem je Toni poginula, i to s oznakom X

Nakon što mu je prva supruga Lynn poginula u automobilskoj nesreći, mnogi su za nesretnog udovca gajili simpatije. No, kad mu je i druga supruga poginula na planinarenju, prijatelji su postali sumnjičavi.

Harold Henthorn 2000. oženio je oftalmologinju Toni Bertolet. Svi su bili oduševljeni zbog para koji se činio kao ''savršen pogodak''. Naročito stoga što je njegova prva supruga Sandra Lynn poginula pod kotačima automobila 1995. Ona i Harold bili su zajedno kad se automobilu ispuhala guma te je stao da bi je zamijenio. Dok je vozilo bilo na dizalici, Harold je rekao da mu je ispala matica te se Lynn podvukla pod vozilo kako bi je pronašla. Vozilo je odjednom palo s dizalice i zdrobilo Lynn.

Pet godina poslije Harold je oženio Toni u Denveru, Colorado. Dobili su kći Hayley. Poduzetni Harold prikupljao je novac za dobrotvorne svrhe i neprofitne organizacije. U isto vrijeme karijera njegove druge supruge Toni je cvala. Preuzela je obiteljski posao, no sve je manje kontaktirala s članovima šire obitelji. Kad god bi je zvali, na telefon se uvijek javljao Harold. Nakon 12 godina par je obljetnicu, na Haroldovo inzistiranje, odlučio provesti na putovanju po nacionalnom parku Stjenjaku (Rocky Mountains). Bilo je to pomalo neobičan izbor s obzirom na to da je Toni imala problema s koljenima te joj planinarenje nije bila strast, no tada se to činilo kao romantična gesta.

Toni i Harold na planinarenje su otišli 29. rujna 2012. Skrenuli su s puta kako bi se fotografirali u romantničnoj atmosferi. I potom se dogodila nesreća, piše Mirror.

Harold je nazvao 911 kako bi prijavio da je Toni pala s litice visine oko 40 metara dok je fotografirala.

"Nalazim se na Stjenjaku. Treba mi ekipa za spašavanje, odmah", rekao je tada. Zatražio je i pomoć liječnika i to putem helikoptera.

"Trebat će vam najmanje sat vremena kako biste došli do nas. Platit ću sve troškove helikoptera", rekao je.

No, teren je bio presurov i za helikopter. Harold je hodao 45 minuta kako bi došao do Toni, a preko telefona mu je operater govorio kako da joj masira srce. Imala je teške ozljede glave i disanje joj je bivalo sve pliće. Dok je hitna pomoć stigla, više ništa nisu mogli učiniti. Toni (50) je preminula.

"Moja supruga je mrtva", rekao je tugujući Harold prijateljima i obitelji. No, te su riječi prijateljima i obitelji djelovale poznato – isto to bio je rekao nakon što je izgubio prvu suprugu. I jednako kao što je učinio s Lynn, Harold je Toni dao kremirati danima prije nego što se održala ceremonija sprovoda. Čak je i pepeo dao posuti na isto mjesto. U međuvremenu je policija primila anonimne pozive da smrt druge supruge Toni nije bila slučajna. I tada je policija pronašla nešto nevjerojatno.

U Haroldovu automobilu pronašli su kartu s ucrtanim mjestom na kojem je Toni poginula, i to s oznakom X. Nakon što su ga pitali što to znači, Harold je tvrdio da je ucrtao dobro mjesto za planinarenje.

Time nije uvjerio istražitelje koji su nastavili kopati i tražiti sličnost sa smrću prve supruge. Oba puta Harold je bio korisnik izdašnih životnih osiguranja. Lynn je bila osigurana na 350.000 dolara, a Toni je vrijedila 3,3 milijuna dolara.

Policija je otkrila i da uspješni poduzetnik godinama nije radio ni privređivao. Nisu mogli pronaći ni jednog njegova suradnika ni klijenta.

Istražitelji su otkrili i da je iste godine Toni zamalo stradala na trijemu nakon što se na nju urušio strop. Tada je prošla samo s puknutim kralješkom. Pretpostavljalo se da je to bio njegov raniji pokušaj ubojstva.

Naknadno je utvrđeno i da je s ruke Toni na Stjenjaku nestao prsten vrijedan 20.000 dolara iako njezine ruke nisu bile ozlijeđene od pada. Pored njezina tijela pronađena je kamera. Da je Toni doista fotografirala i zbog toga pala, kamera je također trebala biti oštećena. No, bila je nedirnuta.

Nedosljednost se pokazala i oko pružanja pomoći oživljavanja supruzi – na njezinim usnama ostao je ruž i nije bilo tragova pružanja umjetnog disanja.

U rujnu 2015. Harold (59) je proglašen krivim za ubojstvo prvog stupnja. Tri mjeseca poslije dobio je doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

Harold je tvrdio da nikoga nije ubio, dodajući da voli svoju kćer Hayley.

Nakon smrti druge supruge, policija je ponovno otvorila i slučaj smrti Haroldove prve supruge Sandre Lynn. Hoće li biti optužen i za to umorstvo? Obitelj njegove prve supruge još čeka taj odgovor.

>> Unajmio plaćenike da mu ubiju ženu: 'Iznenađenje! Još uvijek sam živa!'

Komentara 41

ME
meerkat
13:51 08.02.2016.

"te joj PLANIRANJE nije bila strast" i "Toni i Harold na PLANIRANJE su otišli 29. rujna 2012." o sunce malo mamino pijano nepismeno hahahahahahahaha

Avatar Pravednik80
Pravednik80
13:50 08.02.2016.

Tako se to radi vani. Dok kod nas, bi dobio 1 godinu uvjetno. I onda kada bi opet ubio, dobio bi opet godinu uvjetno. Horvatinčić bu ga posjetio u zatvoru i objasnio mu kako se to radi u Hrvatskoj.

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
16:22 08.02.2016.

Kod nas bi dobio 5 godina od toga 2.5 odležo,ogulio 20 vreća krumpira i bio slobodan za ženidbu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije