Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proglašeno izvanredno stanje

Nakon razornog jačine 6,2 koji je odnio najmanje 250 života, Italiju trese stotinu potresa

Potres u Italiji
Foto: Reuters
1/18
26.08.2016.
u 06:52

Talijanski mediji iznijeli su niz kritika na račun građevinskih standarda u toj zemlji nakon što je potres "izbrisao" gotovo cijeli talijanski grad u samo desetak sekundi

Italija je proglasila izvanredno stanje u područjima koja je u srijedu pogodio potres jačine 6,2.

Živote je izgubilo najmanje 250 osoba, a pet tisuća spasioca i dalje traga za preživjelima. Posao im otežavaju potresi koji tresu središnju Italiju od srijede, a prema pisanju BBC-a, zabilježeno ih je na stotine.

Foto: screenshot/EMSC

Foto: EMSC

Premijer Matteo Renzi obećao je osigurati 50 milijuna eura za obnovu porušenih područja te je stanovnike oslobodio plaćanja poreza.

Talijanski mediji iznijeli su niz kritika na račun građevinskih standarda u toj zemlji nakon što je potres "izbrisao" gotovo cijeli talijanski grad u samo desetak sekundi. Kao odgovor na to, premijer je istaknuo da je "apsurdno" smatrati da Italija može graditi zgrade i kuće koje su potpuno otporne na potrese te je najavio inicijativu "Talijanska kuća" kako bi ublažio kritike na račun loše kvalitete gradnje na područjima od visokog rizika od potresa.

Podsjetimo, u potresu su se urušile i kuće koje su tek nedavno bile obnovljene.

>>Ovako izgledaju razorene ulice talijanskih mjesta! Matteo Renzi: Poginulo je najmanje 120 ljudi

>>U potresu u Italiji 250 mrtvih: 'Još smo u šoku. Noćas smo spavali u automobilu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije