Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratio se u Srbiju

Goran Hadžić poslije slijetanja na beogradski aerodrom došao kući u Novi Sad

Goran Hadžić
Foto: ICTY
16.04.2015.
u 08:25

Hadžić je pušten na privremenu slobodu do kraja svibnja s obzirom da je teško bolestan.

Sinoć nešto poslije 23 sata na beogradski aerodrom Nikola Tesla sletio je zrakoplov u kojem bio i haaški pritvorenik Goran Hadžić koji je odlukom Žalbenog vijeća Haaškoga suda pušten na privremenu slobodu.

Odmah po slijetanju zrakoplova Hadžić se uputio u Novi Sad u obiteljsku kuću na adresu Aranj Janoša 9. Njega su od zračne luke pa do Novog Sada dovezli pripadnici Interventne postrojbe srbijanskog MUP-a. Beogradski mediji javljaju kako je na samome aerodromu bilo više novinarskih ekipa koje su čekale njegovo pojavljivanje, ali im to nije bilo omogućeno. Nisu uspjeli niti snimiti ni sam izlazak Hadžića iz zrakoplova kojim se vratio u Srbiju. Mnogobrojne novinarske ekipe čekale su dolazak Hadžića i ispred njegove kuće u Novom Sadu gdje su ga u automobilu vidjeli. Hadžić je sjedio na zadnjem sjedištu automobila i po onome što se vidi više nema kose na glavi.

Mediji navode kako su ga pored sina Srećka, kojega ima sa vjenčanom suprugom Živkom, dočekali i nevjenčana supruga Borislava Mitrović i njihova kćer Milica. Hadžić je pušten na privremenu slobodu do kraja svibnja s obzirom da je teško bolestan. Naime, dijagnosticiran mu je tumor na mozgu pa će se tijekom boravka na privremenoj slobodi u Srbiji liječiti. Obvezan je svaki dan javljati se policiji, oduzeta mu je putovnica, a zabranjeno mu je kretanje između 23 sata u noći i 7 sati ujutro. Obvezan će biti vrijeme provoditi u kući, a policija će ga svakodnevno provjeravati.

Hadžić je bio zadnji haaški bjegunac, a uhićen je u srpnju 2011. godine poslije sedam godina bijega. Uhićen je na Fruškoj Gori, na svega nekoliko kilometara zračne linije od obiteljske kuće. Goran Hadžić, koji je 90-ih godina obnašao i dužnost predsjednika tzv. RSK, optužen je da je bio jedan od sudionika „zajedničkog zločinačkog pothvata“ čiji je cilj od kolovoza 1991. do kolovoza 1995. godine bio „uklanjanje većine Hrvata, Muslimana i drugog nesrpskog stanovništva sa približno jedne trećine teritorija Hrvatske i velikih dijelova BiH, radi njihovog pripajanja novoj državi pod srpskom dominacijom, kroz činjenje ratnih zločina“.

U haaškoj optužnici protiv Slobodana Miloševića navodi se da je Hadžić „formirao, zapovijedao, upravljao i na druge načine efikasno kontrolirao policiju i državnu sigurnost u SAO Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu'' kao i da je "osiguravao novac i drugu vitalnu podršku i pomoć postrojbama Teritorijalne obrane SAO i RSK".

>> Haaški sud Gorana Hadžića pušta na privremenu slobodu

Ključne riječi

Komentara 21

KI
Kissinger
07:39 16.04.2015.

koja fotka,kaj nemrete doći do sinoćne fotografije (neprepoznatljiv- bez kose)dotičnog Haškog optuženika.

Avatar cane.....matto
cane.....matto
01:59 16.04.2015.

...još im sam fali ....kapetan dragan...haha...

JK
jkish
01:55 16.04.2015.

Ovo ja zovem rasterecivanjem haskog suda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije