Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evakuirani diplomati

Najžešća eskalacija sukoba u Libiji od pada Gadafija: Poginulo više od 100 osoba

libija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
27.07.2014.
u 16:52

U posljednja dva tjedna, nasilje u Libiju dostiglo je najvišu razinu otkako je 2011. godine izbio rat kojim je svrgnut Moamer Gadafi

Najmanje 36 osoba poginulo u sukobima između Specijalnih postrojbi Libije i islamskih ekstremista u Bengaziju, libijskom gradu na istoku zemlje, u posljednjih 24 sata.

U glavnom gradu Tripoliju poginula su 23 radnika iz Egipta, nakon što je granata pala na kuću u kojoj su živjeli, tijekom borbe za preuzimanje tamošnjeg aerodroma, javlja Reuters. Otkako su sukobi eskalirali, samo u Tripoliju poginulo je 97 osoba.

U posljednja dva tjedna, nasilje u Libiju dostiglo je najvišu razinu otkako je 2011. godine izbio rat kojim je svrgnut Moamer Gadafi. Dok centralna vlada nije u stanju unijeti red u zemlju, u Tripoliju se bore dvije suprotstavljene islamističke skupine, a u Bengaziju vojska pokušava otjerati islamiste iz predgrađa drugog najvećeg libijskog grada.

SAD je svoje diplomate evakuirao u subotu, a isto su napravili i Turska, Velika Britanija i UN.

>>SAD upozorava svoje državljane: Odmah napustite Libiju

>>Inženjeri iz Makedonije, Italije i BiH nestali u Libiji, sumnja se da su oteti

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 12

Avatar Pinokio
Pinokio
17:38 27.07.2014.

Tesko zemlji koju Amerikanci oslobadjaju.

KR
kraljistine
18:33 27.07.2014.

Sve se odvija po planu.

ZA
zavrzlama
17:32 27.07.2014.

Sve to mirisi na Baraka Obamu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije