Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sjeni Gaze

Najteži dan rata u Siriji sa čak 700 poginulih

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
23.07.2014.
u 20:11

Od nedjelje Sirija bilježi najžćešći period rata koji tamo bjesni već tri godine

U jeku sukoba u Pojasu Gaze i istrage oko pada Malezijskog zrakoplova oborenog iznad istočne Ukrajine, gotovo neprimjećena ostaje činjenica kako se sukobi u Siriji sve više i više rasplamsavaju.

Uza sve patnje i stradanja koje je ova zemlja prošla gotovo nezamislivo zvuči podatak da je početak ovog tjedna, ponedjeljak i utorak, predstavljao najžćešći period rata koji u Siriji bjesni već tri godine.

U tih 48 sati poginulo je preko 700 osoba, a borbe su se vodile između regularnih sirijskih postrojbi, vojske predsjednika Assada i pripadnika ISIL-a, radikalne islamističke organizacije koja kontrolira jug zemlje.

>>Obama naoružanoj sirijskoj oporbi daje 500 milijuna dolara

>>Sirija, Iran i SAD idu na islamiste u Iraku

>>Nakon Sirije i Iraka na redu Jordan

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 7

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
20:33 23.07.2014.

Imam pitanje za novinara koji vrlo vjerovatno vidi ovaj komentar, kakve su to regularne sirijske postrojbe, ako se nalaze u istoj rečenici sa vojskom predsjednika Assada? Ako se vojska koja predstavlja Siriju i legitimno izabranog predsjednika, zove sirijska arapska vojska, koja je onda ta regularna? Novinar mora biti objektivan u svome radu i detaljno informiran o situaciji koju opisuje, već tri godine te pojedince koji odsjecaju ljudima glave, uši i ostala zvjerstva novinaru su nazivali sirijskim pobunjenicima, koji su se prema njihovim navodima borili protiv diktatora Assada, što se naravno kroz vrijeme pokazalo da je skroz drugačije, to isto su tvrdili i amerikanci i izraelci koji su ih opskrbljivali s oružjem, sad kada su ti isti "pobunjenici" ili u pravom prijevodu plaćenici zauzeli pola Iraka, shvatili su kakvu su opasnu igru igrali, a vidim i da pojedini novinari polako shvaćaju tko su zapravo pobunjenici, ali to je tri godine prekasno i više stotina tisuća života kasno, ako me shvaćate što hoću reći. Da su novinari objetkivno nastupili prije tri godine, možda bi količina krvi na rukama svih nas bila manja, zbog pasivnosti i subjektivnosti!

MA
marengo1
21:03 23.07.2014.

Clanice zapadne alijanse kojoj na zalost svi mi tezimo,do koje sam i ja u bliskoj proslosti mislio da je najbolje rjesenje za sve su pokazali pravo lice. Oborili su koliko toliko normalne rezime Husseina,Gadafija,Mubaraka,sad zele i Assada. Zarad nafte potpomazu ove bradate spodobe,financiraju ih,potpomazu iz zraka,naoruzanjem... Vracaju taj narod u srednji vijek u bezperspektivan zivot. Najveca greska tih Arapskih zemalja je nafta i tko god ne radi po notama USA,zna se sto ga ceka. Sto je u cilju USA i zapadne alijanse zaista mi je nepoznato. Napravili su to podrucje nenormalnim,zivot je tamo postao jeftiniji od litra vode... USA i zidovi ce nas dovesti ubrzanim putem na rub treceg svjetskog rata. Zbog Irackog rata je cijeli svijet upao recesiju iz koje se ni dan danas nije izvuklo a ratna masinerija i dalje radi na novim svjetskim krizama... Tko normalan od nas ne vidi da je ovo pocetak kraja. EU to mirno promatra,cak sto vise daje svesrdnu podrsku ovom sotonskom planu...

DU
dux73
00:08 24.07.2014.

potpisujem oba opsežna komentara bio u Siriji dva puta prije rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije