Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Apocalisse'

Na Siciliji uhvaćeno 95 mafijaša

uhićenje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
23.06.2014.
u 15:02

Onima koji su im odbili plaćati pizzo palili su ili uništavali trgovine i sredstva za rad

Policija je u Palermu na Siciliji uhitila je 95 mafijaša u protumafiojaškoj operaciji nazvanoj „Apocalisse“, te im je zapljenila dobra u vrijednosti od više milijuna eura. Mafijaška organizacija bavila se iznuđivanjima i drugim kaznenim djelima. Mafijaši su od građevinskih poduzetnika, vlasnika trgovina i drugih samostalnih djelatnika iznuđivali novce, znano kao 'traženje pizza'.

Onima koji su im odbili plaćati pizzo palili su ili uništavali trgovine i sredstva za rad. Operacija „Apocalisse“ je „važna jer utječe na strateško djelovanje mafije“, odnosno na iznuđivanje novca, kazao je palermski tužitelj Francesco Messineo.

 - Toliko veliki broj iznuđivanja i mali broj osoba žrtava pizza koje imaju hrabrost prijaviti mafijaško iznuđivanje, potvrđuje, nažalost, da država nije do danas dovoljno uvjerljiv zaštitnik žrtava, odnosno nedaje im pravednu zaštitu“, dodao je zamjenik tužitelja Palerma, Vittorio Teresi.

>> Talijanska mafija ima veći 'proračun' od Europske unije!

Ključne riječi

Komentara 1

OB
Objektivno...
07:19 24.06.2014.

Jel' to papa Franjo radi u talijanskom USKOKU? Eeee... da je nama jedan papa da pobere sve što je jedan Franjo posadio 200 pelcera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije