Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi u Prištini

Na Kosovu prosvjedi protiv sporazuma sa Srbijom, uhićen vođa oporbe Kurti

kosovo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.11.2015.
u 18:33

Sve ulice oko sjedišta Samoodređenja blokirane su i nekoliko stotina policajaca nikom ne dopušta prolaz, ali većih sukoba zasad nema

Tisuće ljudi okupilo se u Prištini prosvjedujući protiv sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom i zahtijevajući od vlade da odustane od njega.

Prosvjed je organizirala oporba, koja se osobito protivi dijelu sporazuma kojim se predviđa veća autonomija Srba na Kosovu, ali ne želi ni granični sporazum s Crnom Gorom jer smatra da će njime Kosovo izgubiti dio teritorija.

Pripadnici kosovske policije upali su u sjedište oporbenog pokreta Vetevendosje (Samoodređenje), čiji su zastupnici posljednjih tjedana paralizirali rad parlamenta u znak prosvjeda protiv sporazuma sa Srbijom.

U sjedištu su pronašli vođu pokreta Albina Kurtija, koji se tamo uputio nakon održanog govora na prosvjednom skupu, i uhitili ga zajedno s još nekolicinom ljudi. Policijske snage drže u okruženju sjedište pokreta, zbog čega se povremeno sukobljavaju s pristalicama pokreta koji su na ulicama Prištine.

Sve ulice oko sjedišta Samoodređenja blokirane su i nekoliko stotina policajaca nikom ne dopušta prolaz, ali većih sukoba zasad nema.

>>Prosvjednici molotovljevim koktelima i kamenjem gađali policiju

>>Šok u Beogradu: Priznanje Kosova vide kao uvjet za članstvo Srbije u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije