Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićeni

Muž i žena planirali teroristički napad u Londonu, otkrila ih poruka na Twitteru

testiranje bombe
Foto: screenshot/youtube
1/3
24.11.2015.
u 08:32

U kući su pronađeni materijali za sastavljanje bombe koja je "trebala" biti gotova već za nekoliko dana, a par je uhićen

Na Youtubeu je postavljena videosnimka testiranja bombe kućne izrade koju je izrađivao par islamista za napad u Londonu. 

Muhamed Rehman, 25-godišnjak je bombaš samoubojica koji sebe naziva "Silent Bomber" (Tihi bombaš), a koji je sa svojom suprugom, 24- godišnjom Sanom Ahmed Khan, u dvorištu testirao manje količine eksploziva kako bi otkrio hoće li njegova bomba funkcionirati. Video je prikazan tijekom suđenja paru koji se tereti da je planirao teroristički napad u Londonu u svibnju ove godine, piše Daily Mail. 

Par je otkriven nakon što je Rehman napisao na Twitteru: Upravo sam napravio eksploziv za nevjernike i, kad ga budem imao dovoljno, nosit ću ga na prsima. Koju metu odabrati: londonsku podzemnu željeznicu ili Westfield šoping-centar? 

Ovu poruku uočila je protuteroristička jedinica koja je zakucala paru na vrata. U kući su pronađeni materijali za sastavljanje bombe koja je "trebala" biti gotova već za nekoliko dana, a koje je Rehmanova supruga kupila online. Par je uhićen.

U videu se čuje muški glas koji govori "Allahu Akbar Bismilliah" (Bog je velik, u ime Boga)". 

Tužiteljstvo je uvjereno da je podzemna željeznica u planiranom napadu bila glavna meta upravo iz razloga jer je to bila meta teroristima u napadu 2005. godine, a Rehman nije skrivao simpatije prema tom napadu koji je bio i česta tema njegovih pretraživanja na internetu.

>>SAD: Ubili smo krvnika Jihadi Johna

 

Komentara 8

DU
Deleted user
09:33 24.11.2015.

Zašto novinari uopće idu objavljivati ovakve članke? Drugi puta netko će biti pametniji pa će samo šutjeti a ovako ima više tuljana koji se vole hvaliti pa ih se lakše uhvati. Tako da mislim da bi novinari trebali ozbiljno promisliti prije nego napišu ovakav tekst ili oni koji su im dali informacije treba kazniti.

ZA
zagabria1
09:19 24.11.2015.

Nekako mi je sve ovo prozirno. Pazi čovjek je na Tviteru javno objavio koje će ciljeve napasti, i to još pod svojim pravim imenom. WTF? Englezi su poznati po izmišljanju velikih laži npr da Sadam ima oružje za masovno uništenje.je. Ko bi im više vjerovao šta je istina šta nije. A i ovi bombaši su čudni, ko da živi za to da se raznese.

Avatar navijač
navijač
09:37 24.11.2015.

Ako se mene pita šteta što nisu uspjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije