Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUSTI DIM IZNAD GRADA

Mogadishu na meti napadača: Gradom odjeknule eksplozije, poginulo sedam osoba

somalija dim
Foto: Screenshot Twitter
26.07.2016.
u 09:41

Prema navodima lokalnih medija, u gradu su odjeknule dvije eksplozije

Nekoliko eksplozija zatreslo je glavni grad Somalije Mogadishu, a poslije su se čule eksplozije, javljaju lokalni mediji.

Gusti dim izdiže se iz područja gdje se nalazi i baza mirovnih snaga Afričke unije. Prema navodima lokalnih medija, u gradu su odjeknule dvije eksplozije. Jedna se dogodila na kontrolnoj točki kod zračne luke kada se raznio bombaš samoubojica u automobilu. U napadima je ubijeno sedam osoba, javlja BBC

Militantna islamistička skupina Al-Shabab često je izvodila napade u Somaliji, uključujući i Mogadishu. Cilj joj je bio srušiti vladu koja ima potporu UN-a. Iako su teroristi protjerani iz većine gradova koje su kontrolirali, analitičari kažu kako još uvijek postoji potencijalna prijetnja. Napetosti su sve veće pred izbore.

>> Teroristi zauzeli poznati hotel u središtu Mogadisha

Ključne riječi

Komentara 2

US
usquebaugh
16:06 26.07.2016.

Religija mira.

SC
schwertransport
10:00 26.07.2016.

To Zoran Mamic slavi pobjedu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije