Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SNV-A

Milorad Pupovac: Spremni smo na suradnju s HDZ-om

plenković pupovac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
21.07.2016.
u 09:23

Bez suradnje s HDZ-om, kao i bez suradnje sa SDP-om, nije moguće osigurati političku stabilnost u zemlji, kaže Milorad Pupovac

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), u razgovoru za tjednik Globus izjavio je kako su spremni surađivati s HDZ-om te da je konsolidacija i reformiranje HDZ-a jedna od najvećih i najprečih potreba hrvatskog političkog života. Za Večernji je list potvrdio kako je uvjeren da će HDZ s Andrejem Plenkovićem na čelu sigurno biti stranka suradnje. Suradnja među strankama, mišljenja je M. Pupovac, Hrvatskoj je potrebna neovisno o tome jesu li koalicijski partneri na vlasti ili u opoziciji.

– Moramo stvarati takvu političku kulturu u Hrvatskoj jer smo društvo podjela i sukoba, a ne gradimo suradnje. Meni se čini da je Andrej Plenković čovjek koji će, gradeći političku poziciju svoje stranke, boreći se za njezinu moć, ostavljati prostor suradnje, a to želimo i mi – kazao nam je Pupovac.

Bez suradnje s HDZ-om, dodao je – jednako kao i bez suradnje sa SDP-om, nije moguće osigurati političku stabilnost u zemlji i nije moguće stvoriti pretpostavke za neophodne reforme i neophodne političke poteze koji će s jedne strane ojačati politiku, a s druge strane fokusirati na ono što je od vitalnog značaja.

Pupovac je u razgovoru za tjednik komentirao i promjene u HDZ-u pa je rekao je da će “za ozbiljne reforme trebati vremena” te kako je Plenković jako dobar izbor za predsjednika HDZ-a jer nema nikakvih repova ni tereta, iznadprosječno je obrazovan i ima zavidnu političku karijeru. Komentirajući pak stvaranje Narodne koalicije, kazao je da je riječ o “politički racionalnom i opravdanom izboru” Zorana Milanovića, koji se teško nosio s udarcima dijela desne političke scene i konzervativnog krila katoličkog klera koji su SDP proglašavali nenarodnom strankom pa im je spremio odgovor nazvavši koaliciju Narodnom.

Ne otkrivajući tko će im biti prvi izbor budu li mogli birati političkog partnera nakon parlamentarnih izbora u rujnu, Pupovac tek kaže da će odlučiti u korist političke stabilnosti zemlje. O veteranskim zahtjevima za blokadu Srbije u otvaranju pregovora s EU kaže da blokade nisu korisne i da se mogu vratiti kao bumerang.     

>> Pupovac: Šest mjeseci traju pokušaji razbijanja SDSS-a

Komentara 50

DI
dirižabl
10:20 21.07.2016.

Pupovac za ustaške kune spreman

JU
jurajuric116
10:04 21.07.2016.

e to je pravi vlaški trgovac. zna znanje.

Avatar comparator
comparator
09:55 21.07.2016.

Pupavac uvijek spreman . Zanimljivo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije